查看完整版本: 昔日童星..........

蔡頭 2009-3-17 14:54

昔日童星..........

琴晚發夢睇跳飛機,忽然諗起班童星去晒邊呢?我諗年過三十既網友都應該記佢地,好似劉麗詩,文仔,billy仔,青蛙,怪獸,鄭大偉鄭麗麗咁, 又好似小太陽,小時候既童星又做緊d咩呢,除左路家敏同王書其,都唔知去晒邊lu,我仲記有一個叫尹偉樂,有兩個大酒粒,做過黃允材既細佬,超似,有一個叫汪偉做過最年輕影帝,前嗰排重播大地恩情覺得佢都幾cute,你地宜家係咪其中一個,有冇上緊網睇緊呢編野呢,有咩感想,又有冇網友係佢地既親戚友或者老公老婆仔女呢,如果有,講下佢地宜家點吖,睇見張繼聰同大細孖,真想知道佢地宜家點
又係度諗,如果無線搵番晒佢地番出黎拍套戲唔知會點呢

歷史王 2009-3-17 15:10

我就不是佢地既親戚友或者老公老婆仔女

我已年過40!已無乜印像了! ,

金太陽 2009-3-17 15:35

樓主好堅, 咁好記性, 我年過30, 都無哂memory lu...

正傻人 2009-3-17 16:42

唔清楚WO  ED野:Stone:

loveChoy 2009-3-18 06:38

記得佢哋嘅年紀都有番咁上下
都係70年代香港成長嘅一群,當年我要家中大人用鎖匙開個黑白電視機門先有得睇,物質生活唔豐富但好開心

07年左右,蘋果/壹仔訪問過辛尼哥哥同嚴秋華(怪獸),有提過一班飛機仔女嘅近況:
嚴秋華 - 速遞公司經理
劉麗詩 - 某duty free shop manager
青蛙 - 快餐店經理
文仔 - certified public accountant in US
billy - LA某銀行vice president
詩敏(年紀最細係佢) - designer (筆名好似叫"二犬十一咪"? 佢畫畫好叻,搞過展覽,近年上過電視)
豪仔 - 電影數碼合成高級工程師
鄭氏姐弟(記得佢哋拍過早期益力多廣告) - 移民US
頁: [1]
查看完整版本: 昔日童星..........