發新話題

釣魚陷阱

釣魚陷阱

上個星期去左同班fd出船,點知遇到個呃飯食既艇佬,個單野係咁
我個蕉一早6點約左個艇佬係三聖上船,個艇佬叫木木艮,咁好啦
人齊就上船,坐左3粒鍾終於到目的地,咁就大家拿拿聲開波下話
唔夠4個字,拒話排口冇魚轉個位咁咪轉law,我連魚排都唔上諗
住轉個位者使幾耐,點知個大哥開架2百幾匹船都開左成粒鍾
我see見我d炭絲kick到阿媽都唔認得已經火火地,之後又開始
洛釣,唔夠半個鍾拒又話轉位,跟住就問拒,係咪好遠先,拒話唔
係,咁就轉啦,點q知拒口話唔遠都過成半個鍾,玩到呢個時間
差不多12點大家都媽聲四起,釣到2點幾(唔知轉左幾個位)
終於開始有條班仔起下,再轉個頭又起條立仔,大家諗住衰左
大半日終於有d景啦,話唔夠2個字個艇佬冇la la洛大機開船
我連絲都未收拒就轟一聲飛走,我咪問拒有魚上緊走咩,拒話
下面個位好多魚,好啦終於到尾站,連魚毛都冇條,個艇佬突然
講一句4點收工(同工廠打卡冇分別)另外個fd已經好唔耐煩
咁講"下咁就叫釣完,我以為遊船河"可惜個艇佬只係知道拒
要收工"人照吊,船照開"果然收工一條龍,1個鍾頭9個字就
飛到返三聖,未到位第一句就收錢,拒個3千幾銀收個就真係
好過引,我地就真係谷到爆登,錢就準備使啦,但係今時今日
仲有d咁既艇佬我都冇野好講,連book船個fd都比我地少到
死晒狗,我只希望大家如果遇到拒真係要去就自求多福
我做左水魚都唔想有其他人做水魚...希望大家小心
ps:拒仲有個仔係o個樹出船,不過我未去過唔會亂講或批評其他

多謝c兄既提醒 估唔到佢自己浪費d油錢都要你無引
希望c兄下次唔好再遇到ed艇家la!!!

錢使左唔係問題,帶我地去試排口游花園個下冇引
衰極見到個個打晒龜咁仔,都帶下去玩下魚仔過下手引

原來如此....e家d艇家真係難以分佢地既心腸....希望各位釣友有任何資訊有關艇家的好壞都能夠放上討論區...比釣友對他們有個認識

佢自己浪費d油錢,how much 06:00----16:00?

釣埋先得個4個鍾都唔夠,好在個日唔大風浪
唔係係外海咁飛法,蛇都死

上船6:30
上岸6點唔夠
3千多d

3千幾咁樣計法....扣番個艇家d油錢....佢都幾著數架bo

咁話分2頭錢就一定要比人賺
問題係個服務都唔好差成咁者

個艇佬留返d魚自己去釣.

我釣過哩個艇家2次,佢釣魚有料,下下自己中曬,4:30唔夠,話夠數收工!!!
4:00前得2 口中,跟住轉佢話秘位,半個鍾中5口班,4條佢中,有2個龜左分魚!!<$2x00>
都算交貨趕收工!!
其實,我想講,有d無料既,一次怕左佢; 有料既唔帶你去,等等...浪費時間.....到夠鍾...
釣到收工!!!
重有d認人既,你生面口,生手,佢實當你傻仔!!!
d人話艇家夾,其實要養<釣好多好多次>.............!!!
我唔想再比錢哩d無良艇家,重要請求佢轉位,帶我釣下魚啦!!!  
所以現在專注磯釣!!!

發新話題