發新話題

減左十磅>~< 要快d啦!!六月前一定要減多二十磅!!

減左十磅>~< 要快d啦!!六月前一定要減多二十磅!!

我由2月頭開始減肥,由140磅減到e+129磅
其實我3 weeks之前已經到呢個磅數,唔知點解喺嗰3星期,
點減都減唔到!!! 不過,好開心ge係我喺嗰3weeks內食幾多都冇重過,所以我趁嗰時狂食(真係一磅冇重到!!)
好啦食夠啦!e+開始番減肥啦!!
24/3/2009
7:30am-麥皮溝入好立克麥片(好味又唔太肥)
10:30am-米粉一碗+腸仔
4:00am-一盒脫脂奶
7:10pm-菜,蕃茄蛋,炒蛋 ,咕老肉
9:00pm-西梅一粒
10:00pm-橙一個

好懶呀冇運動!!!  
聽日開始6:00起身兢步

我覺得我減得好慢  
有冇方法可以減快d??
我ge終極目標係100磅(標題寫20磅係因為覺得冇咩可能喺6月前達到 )                                                                                                                                                                                                                       

七日1200卡餐單連Exercise
早餐
烚雞蛋兩隻 + 脫脂奶/純豆漿一杯
午餐
牛丸或白魚蛋五粒 + 米粉半碗
烚蔬菜一碗
snack
香蕉一隻
晚餐
肉片四塊
烏冬半碗
烚蔬菜一碟

Exercise

早餐
麥包兩片 +脫脂奶/純豆漿一杯
午餐
魚片粥或皮旦瘦肉粥一碗
水果一個
下午茶
脫脂奶一杯
晚餐
蝦米蒸水蛋 (約兩隻蛋)/ 瘦叉燒4件
白飯半碗
烚蔬菜一碗

Exercise

早餐
純豆漿一杯 + 香蕉一隻
午餐
火腿雞蛋三文治
蘋果一個
下午茶
水果一個
晚餐
淨雲吞六粒、紫菜湯一碗
烚蔬菜一至兩碗

Exercise

早餐
低脂乳酪一杯 + 蘋果一個
午餐
切雞飯半碟
菜一碗
晚餐
腿蛋三文治一份、熱檸茶
烚蔬菜一碗
Exercise

早餐
麥包兩片 +脫脂奶/純豆漿一杯
午餐
壽司四件
刺身四件、綠茶任飲
番學前
脫脂奶一杯、梳打餅三塊
放學後
蔬菜一至兩碗
水果一個

Exercise

早餐
即沖原味麥皮四湯匙 + 低脂奶
熱茶一杯
午餐
切雞米粉半碗
菜一碟
番學前
脫脂奶一杯、梳打餅三塊
放學後
滾湯兩碗及(半碗渣),example: 蕃茄薯仔湯/ 雪耳木瓜湯
烚蔬菜兩碗

早餐
烚雞蛋兩隻 + 脫脂奶/純豆漿一杯
午餐
雲吞五粒、米粉一碗
烚蔬菜一碗
番學前
脫脂奶一杯、水果一個
放學後
水浸吞拿魚半礶
栗米粒半罐
烚蔬菜兩碗

Exercise

saiwadicup:多謝你ge餐單,不過有d野食好難預備
好似sushi咁,唔知去邊到買,又唔可以帶番工
多謝你ge餐單                                                                                                                                                                                                                       

Chingangel: 有時食少少,不過我lunch同breakfast有食澱粉質

同埋我好多時都"出貓",tea time 狂食包同chocolate!!
其實我之前減得好鬆,成日食少少零食                                                                                                                                                                                                                       

其實多菜少肉便可, 我的營養師講, 我49天磅25磅

早餐 : 面包1塊無牛油. 火腿1塊. 奶茶或咖啡 1杯免糖
tea  : 生果1份
午餐 : 隨意. 飯或面 平碗. 菜 1碗 肉 2 塊
tea  : 生果
晚餐 : 隨意 飯或面 平碗. 菜 1碗 肉 2 塊

但不可食腸仔, 礶頭, 河粉及其他多油食物
每天一定要運動30分鐘.

Womax :超勁呀你!!
睇落都幾飽肚!!
請問你由幾多磅減起??
有冇食(少少)零食??

你個10bl點減架??樓主!!!
我食咩都瘦唔到.

我減得好求其
早: 麥包一片
Tea:脫脂奶一盒
Lunch-包/米粉
Tea-生果一個
Dinner:2碗菜+手掌咁大ge肉
1hr after dinner-生果一個
3-4次運動一week
經常偷食零食,不過食得唔多,1~2粒chocolate

wow~樓主你同我好相似wo...
我都係由百四減到依家128左右...
不過已經係兩個月前 = =
呢兩個月停濟不前~我諗主要原因係冇做運動吧 !!

想問一下樓主你幾高 & 幾歲 ??

Gloriaa: 我19歲,163cm
你呢?
你有冇反彈??
我之前狂食都冇反彈!!勁開心!!!

發新話題