標題: 雨淋花灑 [打印本頁]

作者: bles1969    時間: 2009-2-17 15:22     標題: 雨淋花灑

唔知邊位有用過呢, 係咪要高水壓先有效果, 如係, 點先知夠唔夠水壓?
作者: kuku    時間: 2009-2-17 16:22

基本上冇用, 亦唔覺得有幾 enjoy ......
作者: bles1969    時間: 2009-2-17 17:05

多謝二位意見, 小弟都好鍾意沖涼, 咁大家有咩好花灑介紹呢, 最好有相啦
作者: kuku    時間: 2009-2-17 17:06

你想要雨淋效果可以試下hansgrohe個Raindance LA, 都ok
作者: bles1969    時間: 2009-2-17 17:10

ps. 我想要舒服, 唔一定要雨淋, 聽上面二位講話ma ma
作者: 玄海    時間: 2009-2-17 17:54

雨淋唔係要求有按摩的力度, 係要求大範圍, 包圍全身的感覺. 咁大個花灑出盡力淋你, 真係"淋到成隻狗咁", 氣都透唔到, 一d 都唔好受. raindance 做出黎個效果就係自然落雨, 將水同空氣混合的舒服感覺. 如果你唔係追求呢一方面, rain shower 就未必適合
作者: bles1969    時間: 2009-2-17 18:01

rain shower我見好似好過引咁, 試過一二次酒店果d, 可能唔夠水壓, 都唔知好唔好, 所以問下各位用家意見law
作者: 玄海    時間: 2009-2-17 18:14

追求落雨的感覺, 唔駛好大水壓, 我一般都係用最大水力的一半就夠. 但係因為用水量多, 如果你係用儲水式熱水爐就未唔適合喇

至於舒唔舒服, 個人感覺俾唔到意見. 有d 人唔鍾意濕頭, 唔鍾意有水掂到塊面, 咁就一定唔適合

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0