標題: 我個女同有錢仔拍拖...但我有少少不安 [打印本頁]

作者: smallman    時間: 2009-1-17 23:20     標題: 我個女同有錢仔拍拖...但我有少少不安

大家好,第一次留言,希望大家幫幫手。少少長

事源我個女今年19 part time鋼琴老師黎,今日無端端問我可5可以拍拖(佢話同個男仔一齊咗一個星期)
我就問佢咩男仔黎嫁,可5可以比媽咪見下咁。第二日我就同女女同佢男友去飲茶順便見見面,點知男仔個媽媽都黎埋
第一眼見到佢只係高過女女少少(我估佢得164)但斯斯文文眼大大幾靚仔‘‘我地相方都打左聲招呼,
女女可能想比我同佢媽媽講下,就同仔仔去叫野食。我同仔仔媽媽就開始講起野上黎,,

得知原來佢地係有錢人(係好有錢),仔仔20歲,係演藝讀緊,而且幫佢爸爸管理公司,仔媽話佢好乖好定性,仲講笑話仔仔比爸爸仲識管理公司咁話。而且又係第一次拍拖。
跟住我就介紹女女比仔媽聽,說實話當時我有少少怕怕,‘怕我地一家比唔起佢地,實在差太遠。
不過我覺得仔仔同仔媽又幾親切,完全冇隔膜。仔媽仲贊女女靚,仔仔真有眼光咁話

女女揾到個好條件嘅我好開心,但始終覺得有少少不安.係咪我多心?
作者: Kitty0521    時間: 2009-1-18 00:24

驚唔來,不過要做足性教育。
作者: 飛機遙控    時間: 2009-1-18 11:28

你女女確實好乖乖女  希望你同意和接納 她拍拖  而且為免你擔心 仲帶埋男友比你 睇睇  .

而男朋友相信都係做緊同一樣事 尊重他媽媽  

而你女同男友 對大家一起  係好認真不是玩玩下  所以先至相方家長見面  
可能快左一些  但絕對誠意十足   你應該開心  
而你所擔心的事怕自己家底不及男方好  怕女兒一入豪門深似海??? 其實 現在先初初一起  將來係唔係 親家都未知  
不過就千祈要教個女守身如玉  再不是既 就一定要帶袋做人...一來年紀仲細  仲有好多野可以揀  另如果搞到奉子既  男家有頭有面  未必不介意
如果咁入門既  你個女可能會被人說三道四.
作者: 某年某日    時間: 2009-1-18 18:50

個阿媽 不斷幫個仔講好話...
姐係話 知道個仔 廢...
驚你反對佢地一齊姐
作者: 多謝老細    時間: 2009-1-18 18:59

男仔媽咪都無介意,你又何雖不安呢?
D仔女既puppy love等佢地自然發展啦!

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0