標題: 買唔買幾萬元套啲英文課程比小朋友? [打印本頁]

作者: 串得起    時間: 2008-12-18 02:28     標題: 買唔買幾萬元套啲英文課程比小朋友?

要幾萬元,但我唔係啲乜有錢人
作者: 六星酒店    時間: 2008-12-18 15:57

係咪 迪士尼美語世界 ?????.... 買左後用幾個月,通常會放埋一二邊......

如果想買又想 save $$$$$,有好多 二手 會 save 好多 $$$$$.......
作者: carcar    時間: 2008-12-23 13:10

如果小朋友唔睇, 只會放在一邊,  而且要幾萬元, 唔值, 晒錢!!
作者: 大人人    時間: 2008-12-28 18:05

不如得閒帶佢去書店, 一本一本買, 又update, 咁重好
作者: 要人陪    時間: 2008-12-29 11:35

慘, 我見有得download...
作者: 梳打water    時間: 2008-12-31 04:23

教材是死的, 無論它是多貴, 若你不陪小朋友一起按進度學習. 那套教材都是廢的. 教導小朋友學習, 最重要是你能否付出時間陪他一起學習. 請記住, 所謂"陪", 並不是你放一大堆習作, 然後叫他自己做. 是無意義的. 因為小朋友仍是自己一個人去做他的習作. 如我教孩子學英文拼音時, 因我都是不懂, 所以買了一只教學光碟回來, 跟他一起學, 一起玩碟內的遊戲和測試. 結果, 他學習進度非常快, 而且又很開心.
作者: Edwin    時間: 2009-1-2 16:06

我有買,但無乜用
作者: wiiwii    時間: 2009-1-2 16:27

我有一套迪士尼美語(八九成新淨), 囝囝今年八歲沒有再用了 ! 有興趣的話, 我可以低價讓俾你...
作者: emily777    時間: 2009-1-2 17:09

溫馨提示: 請勿於版面顯示任何個人通訊資料以免違規.
作者: 一樣幸福    時間: 2009-1-3 12:23

幾萬元可以交3年幼稚園學費了,問朋友借過又係書展睇過,似唱遊多d,用同樣價錢去補習班好過!!
作者: V30    時間: 2009-1-4 01:52

如果自己唔係咩有錢人..我會選擇其他學習方法... 如上網收集"教導孩子方法"..之後,再選一種最適合自己孩子既方法...
不竟幾萬蚊買一個"唔知得唔得既可能性" 我覺得貴左D囉...
作者: 悶晞    時間: 2009-1-17 18:05

我係一定唔會買,寧願留番d$$$比佢跟native speaker學英文。
作者: B2F    時間: 2009-1-18 08:41

呢套英文課程其實都幾有用,不過最重要都系親子同樂~

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0