標題: 日本女魔術師Yumi Nakajima [打印本頁]

作者: 細Joy    時間: 2009-2-17 05:22     標題: 日本女魔術師Yumi Nakajima

一個唔錯的表演....

http://www.youtube.com/watch?v=LirOK7gFcTI&feature=related
作者: iboss    時間: 2009-2-17 19:23

佢D牌好靚......
作者: BenK12    時間: 2009-2-17 19:24

係我ge問題,我覺得個表演好悶= =
作者: 藍杯    時間: 2009-2-17 20:58

佢既手法真係好靚~
所以要睇你用咩野心態去睇哩個表演~
作者: shy3740    時間: 2009-2-17 22:16

崖上的yumi ?!?
作者: 矮仔    時間: 2009-2-18 00:04

Yumi 是我最愛的魔術師,

片中所看到的並不是她的 full act,

記得在 2004 年福永的第一屆 AMA Convention 中,我第一次現場看她的 live performance,

當時我和數個魔術朋友,都不約而同一路看一路感動得流下眼淚,

因為她整套 act 都充滿著感情,無論紙牌或球在她手上都像有了生命,

當紙牌在她手上像花瓣般飄落,美得令人窒息!

這就是藝術!這就是魔術的昇華!這就是我們所追求的真善美!

這些感覺只有在現場觀看才能感覺到,透過螢光幕是無法 feel 到的。

希望不久的將來能再欣賞到她的 live。

作者: B媽    時間: 2009-2-18 01:52

這是另一種出牌的表現方法。花、絲巾與牌結合來表演,原來可以那麽優美!
多謝分享。
作者: 地道風    時間: 2009-2-18 21:11

一種很柔情的表達方式
同平時睇o既都好唔同...
作者: 細Joy    時間: 2009-2-18 23:56

呢一種...就係魔術既藝術...有感情的...我個人特別喜歡...
希望有人同我一樣都喜歡啦~

p.s.alex....我想睇佢full act....不過搵唔倒...

p.s.bond....幾時得閒出黎吹下水呢??
作者: MC死黨    時間: 2009-2-19 00:24

好有意思
比到我一種特別既感覺

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0