標題: 有沒有好看的英文愛情小說? [打印本頁]

作者: fishfish    時間: 2008-11-20 20:49     標題: 有沒有好看的英文愛情小說?

有沒有好看的英文愛情小說?

好似我地HK張小嫻個類愛情小說

THX

作者: 筋仔    時間: 2008-11-30 16:05

去書局/圖書館搵, 大把.
好難講點先叫做好睇, 各花入各眼, 正如我都唔係太喜歡張小嫻.
我自己比較喜歡 chick lit. Bridget Jone's Diary 嗰種啱唔啱?
作者: James194865    時間: 2008-12-1 20:12

how about "p.s. i love you"?
作者: proghk    時間: 2008-12-11 03:53

這個視乎閣下的目的。
作者: csll    時間: 2008-12-12 14:36

twilight
gossip girl
作者: 筋仔    時間: 2008-12-20 14:43

PS I Love You 好似好多人推薦, 不過我都係唔想睇, 好似太 heavy.
Meg Cabot 應該幾 interesting.
同埋 gossip girl 唔知好唔好?
Sophie Kinsella 當消磨時間唔錯, 如果你唔嫌情節娘咗少少的話.
早幾日喺書局見到 Candace Bushnell 嘅 One Fifth Avenue, 嘩, 大本到吖, 都唔知點樣帶出街.
作者: 太子    時間: 2008-12-20 22:41

大把啦你要睇
睇你想睇邊種

如果鐘意gossip girl類型既…真係多series到睇到你唔睇
去書局行轉睇下放gossip girl既書附近有咩書…個d大部份都係呢類嫁
作者: OL    時間: 2008-12-30 22:04

dear john
我睇完中文翻譯版
覺得唔錯,就買my原著
作者: 出東海    時間: 2009-1-5 22:26

twilight係一個唔錯既選擇, 故事比較特別
作者: Jaylow    時間: 2009-1-9 02:37

Nicholas Sparks 的作品好好睇
(可惜4部改編電影都係一般)
我自己最鍾意A Walk to Remember
同埋The Wedding ("所謂"The Notebook的sequel)

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0