標題: 我個嘴唇三兩日脫一次皮,有冇計? [打印本頁]

作者: yanyan    時間: 2009-2-16 21:10     標題: 我個嘴唇三兩日脫一次皮,有冇計?

我個嘴唇三兩日脫一次皮,無論晴天,陰天,雨天,一年三百六十五日都係咁...有冇方法解決...有時都唔好意思同愛人嘴嘴...
作者: 苦公    時間: 2009-2-16 21:55

._.!"
可以 用護唇膏 查厚身 fu 佢 3-5分鐘 將用手輕輕咁捽"
._.就可以去到0的角質層架la.."

最好 平時得閒就用唇mask fu下吧-3-
作者: 葉子    時間: 2009-2-16 22:27

我以前都係咁
我依家夜晚用凡士林or萬秀雷敦
厚厚咁塗一層係唇
第二朝洗咗佢
咁成日都唔會乾
不過最好都係塗返潤唇膏啦
作者: 不過不失    時間: 2009-2-16 22:50

另外可以用凡士林加砂糖磨下沙咁,,,對甩皮幾work架
作者: 凡人    時間: 2009-2-16 23:07

我有用過ipsa 精華素, 勁正!
用一次有排都唔再甩
作者: 一個老麥    時間: 2009-2-17 00:55

我以前都係咁, 冬天爆到流血, 但自從幾年前用O左Esteen Lauder 既潤唇膏後, 就醫好O左. 就算冬天好乾, 一搽就無事, 咁佢唔係神仙膏, 所以成個冬天都要keep 住用, 但夏天就可以轉用十幾蚊既平野都無問題...
作者: Kcal    時間: 2009-2-17 00:59

同埋千祈唔好用口水濕個口唇, 會越整越乾.
作者: 第一次    時間: 2009-2-18 09:53

勁厚咁查D VASELINE
之後搵張保鮮紙包實個咀
第二朝訓醒刷完牙用枝牙刷輕輕刷左D死皮去就得啦
作者: 爸蕉    時間: 2009-2-18 12:36

我都係咁, 個咀成日好乾, 應該都係因為少飲水啦 凡士林full個d全部試過哂, 唯一辦法都係勤d搽潤唇膏, 同唔好用口水濕咀, 我用dhc潤唇膏, 幾好用, 不過一日要keep住搽幾次
作者: 小小華人    時間: 2009-2-18 12:38

飲水 係咁飲水  再用D潤唇膏
作者: hereMe    時間: 2009-2-18 13:19

我都係 365日都要搽潤唇膏,而家用 carmex,效果好好,又平又抵用
作者: 小J    時間: 2009-2-18 13:30

用凡士林

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0