標題: 點算好repeat定ive好? [打印本頁]

作者: 濃濃詩意    時間: 2008-8-5 23:11     標題: 點算好repeat定ive好?

我會考得6分= =中英文又唔合格
我想repeat 考多次搞番合格 等見工個時冇咁樣衰= =
但係又怕考唔到
而我報左ive個d科 興趣又麻麻
唉......唔知點
作者: karanHo    時間: 2008-8-6 00:21

repeat !
作者: LOVE如    時間: 2008-8-6 13:53

如果冇興趣的~
去私校repeat好d ge~
(p.s 上年經驗@)
作者: wanman    時間: 2008-8-6 15:31

如果只為搞靚張cert.

咁唔好repeat...晒時間...

或許咁講...你可以讀ive加上自修...咁就唔會晒一年時間...

ive出黎搵野做會好少少...我自己覺得ive時間好鬆動...要溫ce既野都唔難抽時間出黎...
作者: 黃昏後    時間: 2008-8-6 15:59

讀ive好d
你可以讀ive再報返中英ce考
repeat好浪費時間
ps:我係一個repeater
作者: 經驗多    時間: 2008-8-6 17:57

你可以試下一路自修一路讀Foundation Diploma lor

橫點唔多野ge  剩返d時間咪自修lor
橫點你只係想整靚張cert

仲有讀FD可以下年想轉第2科如果考得好
下年再諗讀乜都得
作者: 123vivi    時間: 2008-8-6 18:52

如果你真係冇咩信心repeat 中英文合格..
咁就唔好repeat la !! 好sai時間架 !!
去ive  la ..
作者: somen    時間: 2008-8-7 02:53

我覺得repeat 好d

如果你係IVE 讀書,你又未知自己想讀咩科
咁就REPEAT啦

其實repeat o既過程, 只要你肯比心機, 你6分,下年好大幾會可以考高過14分
就唔唔得, 都有十幾分, 中英文合格先啦

中英文合格,係好重要

我支持repeat, 證明自己實力-.-+
半年多only!!

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0