標題: 你的海賊王知識有幾多? [打印本頁]

作者: 數字    時間: 2009-1-10 21:40     標題: 你的海賊王知識有幾多?

1.cp9所使用的[六式]分別係?
2.草帽海賊團有幾多個能力者?
3.鷹眼把刀叫咩名?
4.暴君熊既能力係咩?
5.最厲害既惡魔果實係?
6.[四皇]分別係?
7.路飛個阿爸係?
8.裝有布魯克影子既殭屍叫咩名?
9.邊個打敗左幽靈公主?
10.空島既[神]叫咩名?
11.卓洛有三把刀,其中一把斷左,甘佢系Thriller Bark 拿到一把叫咩名既刀?
12.全部能力者都驚一種石,果種系咩石?
13.黑鬍子食既係咩果實?
14.世界政府最高領導人係?
15.邊個睇到女人第一句就講:[可不可以讓我欣賞你的內褲?]
有本事就答喇~
作者: 夢見屋    時間: 2009-1-10 21:57

1:分別係   飛天~遁地~落海~隱形~唱歌~跳舞~

2:個個性無能~

3:青龍偃月刀

4:鐵燒熊掌

5:火龍果

6:分別係豉油皇~辣椒皇~蜜糖皇~酸澀皇~

7:海遊~   原因:路對海~~~~~~~~~~~~飛對游~

8:蛇牛~   原因:龍對蛇~~~~~~~~~~~~馬對牛~

9:紅髮~

10:炎羅王~

11:春火  原因:秋對春~火對水~

12:膽結石

13:原產火龍果

14:希特拉

15:f617294843

答晒啦~~~~

得閒冇野做攪下gag,請別見怪喔-.-
作者: FBFB    時間: 2009-1-10 23:03

1.    剃.  紙繒.  鐵塊. 月步. 指槍. 嵐x...<<<唔記得...
2.   4個...好似...果個骨頭係唔係食左復活果實..想問..
3.    我只係知叫黑刀-.-
4.  肉球果實?
5,  依個,,,有得古嫁咩-.-....黑暗掛...
6.   紅髮同白胡.....仲有2個唔知
7.   我記得叫咩名...只知係革命家..
8.  好似叫龍馬.....唔記得-.-
9.  烏索普 佢永遠都係咁低落xd
10.  只知雷神..全名唔記得
11.   秋水
12.   海樓石
13.  黑暗果實
14.  我自己都唔知-.-
15.  果個骨頭囉-.-

睇落去好似唔係識好多咁..
但我真係好鐘意睇海賊王@@

樓上你第15題令我笑左..
作者: 來尋桃花    時間: 2009-1-11 00:24

1:剃.指槍.月步.鳳腳.紙繪.鐵塊
2.橡膠.不死.花花.3個
3.我都唔知
4.肉肉果實..反彈物理攻擊..改造後仲有得放大炮
5.自然果實
6.紅發.黑胡子.仲有兩條冇講到
7.叫唔知咩龍
8.唔記得
9.烏索普或者熊
10.雷神
11.秋水
12.海樓石
13.黑暗果實
14.五老頭
15.布魯克

作者: 牌boy    時間: 2009-1-11 01:53

1.唔記得
2.唔記得
3.唔記得
4.唔記得
5.唔記得
6.唔記得
7.唔記得
8.唔記得
9.唔記得
10.唔記得
11.唔記得
12.唔記得
13.唔記得
14.唔記得
15.唔記得
我咩都唔記得哂,連有冇睇過海賊王都唔記得
作者: Q仔記    時間: 2009-1-11 02:07

1.指槍 月步 嵐腳 鐵塊 紙繪 剃
2.4
3.有講過咩
4.肉肉果實
5.黑暗
6.白胡子 紅髮 海多 仲有個唔知
7.蒙其.D.龍
8.龍馬
9.烏索普
10.艾尼路
11.秋水
12.海樓石
13.黑暗
14.5老星
15.布魯克                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: Sumire    時間: 2009-1-11 04:45

咁多人唔知第3題
叫-黑刀 夜

作者: FBFB    時間: 2009-1-11 11:58

哈哈
3樓唔記得左50蚊果個xd

講真..我真係唔知把黑刀叫咩名...
作者: bluecar    時間: 2009-1-11 12:08

乜海賊王講佐四皇分別係邊個咩
第5題都係冇答案....

第2樓d答案好正

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0