標題: 禮頓中心10樓有無騙人的公司或傳銷公司?? [打印本頁]

作者: weekend    時間: 2008-7-30 02:16     標題: 禮頓中心10樓有無騙人的公司或傳銷公司??

我最近接到電話, 叫我去禮頓中心10樓某公司見part-time工,
但又驚比人騙...... 有無人知果度有無騙人的公司呀??? 又或者傳銷公司??
作者: superOO    時間: 2008-7-30 03:04

禮頓中心 ,........o係邊度嫁?
作者: weekend    時間: 2008-7-30 03:07

係銅鑼灣時代廣場後面
佢約我晚上去見工, 一個女仔就咁上去, 有d驚係比人騙
作者: superOO    時間: 2008-7-30 03:32

cwb同埋tst...都係高危傳銷熱點bor
小心d好呀..\

ps. 你見咩工呀?
作者: weekend    時間: 2008-7-30 03:49

「神秘顧客」.....佢講上office會有兩個鐘的briefing
之後遲d會去幾個目標地點做野
作者: superOO    時間: 2008-7-30 03:54

其實係咪呃人呢..我就真係唔太清楚喇
不過有fd以前去過灣仔in 神秘顧客....

入去填張form,就入去個房聽人briefing....好似15分鐘左右既je
跟住就走得,等消息...不過我個fd之前冇收過佢地回覆,唔知算唔算搵笨喇  XDD
作者: weekend    時間: 2008-7-30 03:54

咁搵笨都好過比人騙既 XDD
作者: superOO    時間: 2008-7-30 04:04

係啦....佢仲約你夜晚上去in,唔in好過in啦
正經公司點會叫你夜嘛嘛上去嫁,傳銷果d就好似係夜晚開工既
作者: weekend    時間: 2008-7-30 04:04

咁又係....
反正都只係PART-TIME, 都真係無謂攪到自己咁擔心
多謝晒你呀~ ^^
作者: superOO    時間: 2008-7-30 04:09

唔駛客氣 XD
而家都就黎8月啦,grad左幾個月我都係岩岩先搵到工ja
if你係學生既話都唔駛咁灰啦,專心讀書仲好
作者: 無揀錯    時間: 2008-7-31 15:26

e....我宜家都係個度ge 10樓反緊工播''''
我係做電話訪問員ge....應該都唔係呃人ge..
只少我個間唔係呀,,
因為成層都係個間公司架播...可以放心d啦''

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0