標題: NVIDIA知情人談論新iMac,Mac mini和Mac Pro [打印本頁]

作者: minor    時間: 2009-1-7 07:08     標題: NVIDIA知情人談論新iMac,Mac mini和Mac Pro

NVIDIA知情人談論新iMac,Mac mini和Mac Pro
根據最新可靠的第三方言論稱,Apple計劃在Macworld上發布數款基於NVIDIA芯片組的iMac--其中可能包括28英寸的型號,並且intel新的Core i7平台也將在Mac產品線上起到關鍵作用。PC Perspective 的Ryan Shrout聲稱,他從Apple那得知本周將“至少”發布4款基於NVIDIA MCP79 (GeForce 9400M) 芯片組的iMac。
據報道,其中兩款為20寸,高端版本將采用GeForce 9600M 芯片組,另外兩款為24英寸,基礎版本采用9600M芯片組,高端版本采用更高端的9800M芯片組。
另外Shrout還稱自己也聽到有關28英寸版本的iMac,它將采用intel的X58芯片組和Core i7 四核心處理器並支持超線程技術,而NVIDIA將僅為此款機器提供顯卡
其他產品也將很快進行升級,Mac mini極有可能采用MCP79芯片組,他還認為Mac Pro也將在今年初升級到Core i7架構,處理器極有可能是基於Corei7架構的Xeon四核處理器。新iMac和Mac Pro都將采用NVIDIA的GT200系列顯卡。
這些新產品不一定都在Macworld上發布,28英寸的iMac和Mac Pro應該會在2月份左右發布,而更小尺寸的iMacs和Mac mini有望更快發布。
作者: 源記    時間: 2009-1-17 10:34

嘩, 好在睇一睇姐, 近排有小小心郁想入手 mac...
作者: 三人兩椅    時間: 2009-1-17 14:17

我睇到既係話三月會發佈 Atom+Ion 的 Mac mini,但都有可能係 AppleTV
作者: 學士陳    時間: 2009-1-17 14:33

本人都啱啱睇到消息,樓上收風真快
作者: 三人兩椅    時間: 2009-1-17 14:37

外國網係快dd,同埋唔會傳傳下變曬樣,到最後期待錯曬d野就唔好了
作者: 文文    時間: 2009-1-18 11:09

下...我仲諗住買IMAC啵
咁我係咪應該等下先呀??
作者: 文文    時間: 2009-1-18 11:13

我要買IMAC啊...其實而家呢部IMAC我都已經好滿意了
出新IMAC的話一定會貴過而家呢部啦

幾時會出呀??2月??
作者: 阿古    時間: 2009-1-18 11:23

已經磨拳擦掌攞錢買啦,好彩而家聽到啫,
不過依然諗緊mbp 同imac
有無人知mbp會唔會update呀???????????help me!!!!!!!!!!
作者: 可怕兇手    時間: 2009-1-19 09:07

mac book lei?
will update?
作者: 學士陳    時間: 2009-1-19 17:31

macbook update 咗3個月多啲咁快又up?
作者: 學士陳    時間: 2009-1-19 17:34

一直都繫信一半就算.
估到佢出咩就唔叫apple 啦

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0