標題: ~~~~~~《新著龍虎門》~~~~~~ [打印本頁]

作者: Semiman    時間: 2008-11-2 21:11     標題: ~~~~~~《新著龍虎門》~~~~~~

剛查看了一下,目前週刊銷量冠軍的《新著龍虎門》在這裡有很多相關帖子,卻不見集中的討論區,感覺太過分散了,不如就由風蓮我來開個頭,還望各位龍迷不吝分享《新龍》的劇情或龍虎門相關感想。
作者: 雅致裝飾    時間: 2008-11-2 22:38

等我都講兩句,唔知大家有冇今期,火雲vs張三豐 ; 睇到我=O=哂咀,唉...........有冇咁誇呀﹖遲下可能王小虎對楊過添!
作者: csll    時間: 2008-11-3 00:49

當年電腦模擬張3豐/達摩打梵天邪神,已經唔係新橋了 ,個時設定係金鐘罩最勁
作者: 乏味小棠    時間: 2008-11-3 02:29

易筋經高階仲有最勁的無間....真係O嘴
咁又話最勁係一間?咁達摩仲乜又唔識無間呀?
班ON x又係度亂設D武功級別,遲來連上網睇都唔睇...
作者: 報歷奇    時間: 2008-11-3 02:30

易筋遲d 仲可能黑級無間 之後 仲有高層次既級數呢. 果陣時更0咀..
九陽可能去到9個陽互相連埋.. 仲勁丫.. (而家只係由1陽連2陽連3陽咁... 遲d 可能1陽連2陽, 又連埋3陽, 4陽.. ..)
作者: Semiman    時間: 2008-11-4 17:52

風蓮剛看到舊龍主筆趙汝德在他部落格給我的回應,感動呢!
作者: chemchem    時間: 2008-11-5 23:39

之前看新著的劇情, 常覺得火雲邪神會改邪歸正, 羅剎會滅但邪神不會死, 看了最近幾期, 火雲邪神與玉兒的對話, 老祖宗創造新的福星, 這種感覺更加強烈. 加上火雲邪神是生財工具, 要死難上加難.
作者: 報歷奇    時間: 2008-11-6 18:08

以前龍虎門 感覺係正派d 人死得多過邪派.. 但新著就.. 反轉囉.. 寧願正派d 人 閒人得閒去下外國自修, 外國醫療啦.. 起碼 遲d 都有可能有機會 會出返場呢.. 好似劍妖個女同啞奴咁.... 收埋o左啦..
作者: 6404    時間: 2008-11-6 20:00

有人可以说说今期内容吗?
作者: 6404    時間: 2008-11-6 22:51

小虎没心法也想上九阳,不是吧,黑龙不直上十关,不是吧,順便幫阿柴升上九關,不是吧!他们太过分了,给黑龙带带头好不好!
作者: csll    時間: 2008-11-6 23:08

點解人地練幾十年都冇佢地練得咁快
作者: 雅致裝飾    時間: 2009-3-18 10:57

等我都講兩句,唔知大家有冇今期,火雲vs張三豐 ; 睇到我=O=哂咀,唉...........有冇咁誇呀﹖遲下可能王小虎對楊過添!
作者: csll    時間: 2009-3-18 11:09

當年電腦模擬張3豐/達摩打梵天邪神,已經唔係新橋了 ,個時設定係金鐘罩最勁
作者: 乏味小棠    時間: 2009-3-18 11:13

易筋經高階仲有最勁的無間....真係O嘴
咁又話最勁係一間?咁達摩仲乜又唔識無間呀?
班ON x又係度亂設D武功級別,遲來連上網睇都唔睇...
作者: 報歷奇    時間: 2009-3-18 11:31

易筋遲d 仲可能黑級無間 之後 仲有高層次既級數呢. 果陣時更0咀..
九陽可能去到9個陽互相連埋.. 仲勁丫.. (而家只係由1陽連2陽連3陽咁... 遲d 可能1陽連2陽, 又連埋3陽, 4陽.. ..)
作者: Semiman    時間: 2009-3-18 11:39

風蓮剛看到舊龍主筆趙汝德在他部落格給我的回應,感動呢!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
作者: chemchem    時間: 2009-3-18 11:50

之前看新著的劇情, 常覺得火雲邪神會改邪歸正, 羅剎會滅但邪神不會死, 看了最近幾期, 火雲邪神與玉兒的對話, 老祖宗創造新的福星, 這種感覺更加強烈. 加上火雲邪神是生財工具, 要死難上加難.
作者: 報歷奇    時間: 2009-3-18 12:10

以前龍虎門 感覺係正派d 人死得多過邪派.. 但新著就.. 反轉囉.. 寧願正派d 人 閒人得閒去下外國自修, 外國醫療啦.. 起碼 遲d 都有可能有機會 會出返場呢.. 好似劍妖個女同啞奴咁.... 收埋o左啦..
作者: 6404    時間: 2009-3-18 12:19

有人可以说说今期内容吗?
作者: 6404    時間: 2009-3-18 12:24

小虎没心法也想上九阳,不是吧,黑龙不直上十关,不是吧,順便幫阿柴升上九關,不是吧!他们太过分了,给黑龙带带头好不好!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
作者: csll    時間: 2009-3-18 12:37

點解人地練幾十年都冇佢地練得咁快

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0