標題: 求婚介子鑽石要大粒好定粒石靚好? [打印本頁]

作者: Dragon    時間: 2009-2-25 11:50     標題: 求婚介子鑽石要大粒好定粒石靚好?

我男友上星期問我: 如果求婚介子, 你想要粒石大粒, 但唔靚, 定細粒d,但粒石質素好?
如果係你地會點簡呢?
作者: 靚靚仔仔    時間: 2009-2-25 12:19

要大又要靚!!  其實, 最緊要係佢的心意.

肥char,
你男友就快求婚了!! 預備接招呀!
作者: Dragon    時間: 2009-2-25 12:22

我唔知呀, 唔知佢幾時呢, 不過book左影相, 但唔知點解, 我好驚...
有一種成身震既感覺
作者: 逼逼地    時間: 2009-2-25 14:29

要粒石質素好.  粒石大但若果裹面係崩的話好麻煩.
作者: 先工幹    時間: 2009-2-25 15:06

最好當然係又大又靚啦...哈哈
不過如果真係要其中選一樣
我想粒石靚好D
作者: monkeyMei    時間: 2009-2-25 17:46

我想問吓你大粒既意思係咪一卡以上先....
如果細粒又會有幾多份先....

其實鑽石都係睇4個C 啫.....不過D 人大多數都係睇 COLOR 同淨度 較先....

你上網做吓RESEARCH就知...

如果我揀都會揀靚石高淨度 (大約70份都OK) VS 1卡 (低COLOR低淨度)
因為價錢可能都係差唔多...
作者: Dragon    時間: 2009-2-25 18:55

我都想知佢既大係幾, 細係幾細呀, 佢唔肯講... 淨係咁樣問我....聽佢講到好似佢已經睇中左兩粒咁既
作者: cocy    時間: 2009-2-25 19:07

粒石起碼半卡啦,如果呢個卡數又靚,都ok架~
粒石大而唔靚,就不如唔好買啦~
作者: 搵命搏派    時間: 2009-2-25 21:27

大/細, 都要閃
作者: 大鳥    時間: 2009-2-25 21:52

靚d好d, 要白同埋閃
作者: Dragon    時間: 2009-2-25 23:31

呀~咁你地如果男友求婚, 你地會想佢送幾大粒???

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0