標題: 咁多書, 點收藏? [打印本頁]

作者: 波波球    時間: 2009-2-24 23:35     標題: 咁多書, 點收藏?

有冇提議?
買買埋埋好多書, 但屋企地方始終有限, 你哋會點處置啲書?
同埋, 捨唔捨得 dump 書呢?
作者: 目黑    時間: 2009-2-25 02:56

有好多以前睇過ge書...好值得一睇再睇.. .所以係唔會掉
作者: 目黑    時間: 2009-2-25 04:10

有好多以前睇過ge書...好值得一睇再睇.. .所以係唔會掉
作者: 難忘清香    時間: 2009-2-25 09:18

我屋企都就黎冇位擺書
作者: 出東海    時間: 2009-2-26 11:15

會否嘗試係出面租個儲物櫃去裝書?因為本人都開始有呢個煩惱
作者: 潮mama    時間: 2009-2-26 16:17

我都有依個煩惱...
兩個bookshelves都full咗, 唔知點算好~~~
作者: OL    時間: 2009-2-26 20:25

我唔買書既 好少會睇第二次同埋睇得好快
所以平時都係借 冇呢個問題
作者: Echan9    時間: 2009-2-26 20:38

本來出面租位放係好...
但有時要睇又好唔方便
作者: 波波球    時間: 2009-2-26 22:11

到外面租地方擺, 一來要睇時唔方便, 二來可能根本唔記得有呢本書, 咁同 dump 咗本書差唔多, 所以都唔係辦法.
最麻煩係我唔習慣睇 ebook 啦, 否則多多書都冇問題.
而家諗到嘅, 係唯有 dump 咗一啲肯定唔會再睇嘅書, 或者買咗先知道唔好睇嘅書.
或者送俾人, 上網賣咗佢, 以物換物變走佢.
除此之外, 仲有乜辦法? 大家一齊諗諗計吖~~~
作者: 醉爺爺    時間: 2009-2-27 21:44

我都開始改掉買書習慣,開始借和網上看。
作者: 潮mama    時間: 2009-2-27 22:57

我都有依個煩惱...
兩個bookshelves都full咗, 唔知點算好~~~
作者: OL    時間: 2009-2-27 23:01

我唔買書既 好少會睇第二次同埋睇得好快
所以平時都係借 冇呢個問題
作者: proghk    時間: 2009-3-1 14:15

最近知道北角同西環有間「精神書店」
有二手書買賣服務﹐你賣o既書數量夠多的話﹐佢仲會上門幫你收書。
收書價錢就未知~遲啲再公佈。
作者: 大燒    時間: 2009-3-1 14:49

上網 bid鬼左出去, 或者去交換網, 換第二D野

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0