標題: 新手想學潛水,有事請教!! [打印本頁]

作者: 豪裝家庭    時間: 2009-2-4 23:32     標題: 新手想學潛水,有事請教!!

最基本既潛水牌薹唔難考?
我見呢度師兄講話要游200米,係咪要一次過冇得停?
因我唔係好精,用自由同蛙式游一個直池就問題不大
仲有係咪用英文上堂?
因為我英文唔係好得
作者: Sanmala    時間: 2009-2-5 00:54

無病無痛 唔驚水 聽教聽話 有錢比學費 唔太難ger

我個陣游15米炸喎 咩式都得
重有15分鐘係水到停留 唔理用咩方法 不過我諗無咩人會踩15分鐘水

仲有係咪用英文上堂?
因為我英文唔係好得
我用中文
作者: 雞翼    時間: 2009-2-5 14:17

我上既時候游足200m 同踩水踩足十分鐘
作者: 豪裝家庭    時間: 2009-2-6 12:43

咁死喇,我好似唔係好識踩水....
作者: 屎尿人    時間: 2009-2-7 12:40

到時同教練相量下,應該都唔係問題掛!
但我都覺得自己練下好D.
作者: 散發香味    時間: 2009-2-8 10:56

泳術(或者水中的表現),主要是保障(保護)自己的安全,不要見別人說冇問題就等於自己都冇問題。
也不要以為能用錢買牌,這只是自欺欺人的做法,做一個負責任的人,得益的始終是自己。

和我一起學潛水(PADI)的同學,在教練全程監督下,全都要游泳二百米和踩水十分鐘。
亦見過有同學做唔到基本動作而未能獲得c-card,事後教練和部份同學陪他慢慢練習復練習,
最後完美合格,大家還一起吃飯慶祝。
我考NAUI時還要徒潛在池底執(穿)三寶呢。

如果真的有心投入潛水活動,成功考取牌照只是入門第一步,以後還請繼續努力。
作者: lrrlef    時間: 2009-2-18 03:43

其實都不会嚴格測試泳術,
如果覺得自己泳術不好,就自己多去練習,
始終安全第一,
作者: Sanmala    時間: 2009-3-26 00:17

無病無痛 唔驚水 聽教聽話 有錢比學費 唔太難ger

我個陣游15米炸喎 咩式都得
重有15分鐘係水到停留 唔理用咩方法 不過我諗無咩人會踩15分鐘水

仲有係咪用英文上堂?
因為我英文唔係好得
我用中文                                                                                                                                                                                                                       
作者: 雞翼    時間: 2009-3-26 00:27

我上既時候游足200m 同踩水踩足十分鐘                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 豪裝家庭    時間: 2009-3-26 00:41

作者: 屎尿人    時間: 2009-3-26 01:01

到時同教練相量下,應該都唔係問題掛!
但我都覺得自己練下好D.
作者: 散發香味    時間: 2009-3-26 01:02

泳術(或者水中的表現),主要是保障(保護)自己的安全,不要見別人說冇問題就等於自己都冇問題。
也不要以為能用錢買牌,這只是自欺欺人的做法,做一個負責任的人,得益的始終是自己。

和我一起學潛水(PADI)的同學,在教練全程監督下,全都要游泳二百米和踩水十分鐘。
亦見過有同學做唔到基本動作而未能獲得c-card,事後教練和部份同學陪他慢慢練習復練習,
最後完美合格,大家還一起吃飯慶祝。
我考NAUI時還要徒潛在池底執(穿)三寶呢。

如果真的有心投入潛水活動,成功考取牌照只是入門第一步,以後還請繼續努力。
作者: lrrlef    時間: 2009-3-26 01:22

其實都不会嚴格測試泳術,
如果覺得自己泳術不好,就自己多去練習,
始終安全第一,                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 豪裝家庭    時間: 2009-3-29 14:44

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0