標題: 下星期五出發去東京5日, 有冇咩特別要注意? [打印本頁]

作者: 蟲家    時間: 2009-2-24 22:46     標題: 下星期五出發去東京5日, 有冇咩特別要注意?

同個fd自由行.
第一次去日本有d緊張.
作者: 五樓專家    時間: 2009-2-25 11:05

最好事先睇左搭d咩車,拎定地圖,第一次搭JR會有少少複雜.但只要記得搭邊個方向同邊條線,係個牌度望清楚D特急同快速車經唔經你個站,就OK
兌定D YEN先,機場兌貴D
如果想BOOK枱食飯或者有D咩想CHECK, 可以事先去酒店既CUSTOMER SERVICE度幫你打去搞左先, 唔駛自己講英文九唔搭八咁,一般佢地都會肯幫你搞
如果走個陣搭機場巴士走,最好早一兩日係酒店度問左機場巴士既時間表, RESERVE左先, 因為有時有D班次好多人,你到時先買飛有機會無得買,或者要搭早/遲一班, 一般RESERVE定都唔駛比錢,到時早幾個字去到LOBBY等,先買票比錢,係BELL BALL個度問就OK架啦
作者: Gabriel_yan    時間: 2009-2-26 01:19

兌日玩~帶passport
作者: Gabriel_yan    時間: 2009-2-26 02:39

兌日玩~帶passport
作者: 離港前    時間: 2009-2-26 02:42

去邊到先
check下當地既天氣
check下近期d 匯率唱定d YEN
帶多張visa穩陣
作者: 嘩一聲    時間: 2009-2-27 00:43

睇下visa個網站有冇咩優惠卷岩既, print定出黎先, 好多商鋪都有discount,....\

不過唔知幾時完...自己上去check check la...
作者: 蟲家    時間: 2009-2-27 13:54

碌卡o黎講係計碌o個日定過數o個日o既滙價呢?
作者: wara    時間: 2009-3-1 02:07

真系要袋定張visa 卡,同帶住酒店名和地址,上次我迷路,都系坐的士返去,可以碌 visa 卡...好方便,如果唔系有排搵.....
作者: 蟲家    時間: 2009-3-1 20:38

日本的士都可以碌卡o架?
作者: 嘩一聲    時間: 2009-3-2 02:20

打的都可以碌卡咁潮?
咁買AV得唔得GA?
作者: 豬sasa    時間: 2009-3-3 01:37

AV係果邊係高檔野黎GA...
緊係簽得VISA LA....

不過唔知有無DISCOUNT~~~

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0