標題: 求 ** 銀紙摺六角星圖 ** <-- 已解決!! [打印本頁]

作者: 看官    時間: 2009-2-13 03:01     標題: 求 ** 銀紙摺六角星圖 ** <-- 已解決!!

YY<-- 我好想學用銀紙摺六角星!! (中間係空心gei) --> YY請大家幫幫手!!
其實 Youtube 有片~ 但我睇唔切......
http://www.youtube.com/watch?v=eoMf3WPmceo

Many Thanks!!!!!!!!

作者: 血拼中段    時間: 2009-2-13 12:17

TT我都想摺左好內......果個Youtube個片好快.==.仲有唔知比例...

作者: 看官    時間: 2009-2-13 22:16

其實我仲 search 過依個銀紙六角星叫 star of david~ 係由  Fred Rohm 摺出黎 ga!
仲有本書教摺添~ 書名係 Making More With Money! 但係.... 我仲搵緊本書呀!!

作者: 出東海    時間: 2009-2-15 00:23

@__@  看傻了眼//

唔識可以定格睇點摺

但重點的確係唔知個size

作者: 看官    時間: 2009-2-16 17:44

我摺到依度就再跟唔到喇~
有冇人識得繼續摺落去呀!?? thanks!!

作者: 看官    時間: 2009-2-26 00:45

YYYYY Lastly~~ I did it with my HKD $50!!  YYYYY

作者: 看官    時間: 2009-2-26 10:43

知道個比例~ 依家就 EASY 囉!~ 呵呵 ^0^

作者: chi貓    時間: 2009-2-26 17:48

有冇差吾多完成既圖睇片吾明

作者: 看官    時間: 2009-2-27 23:22

你摺到邊度呀?

作者: 出東海    時間: 2009-3-1 10:51

冇教學   點解講解決= =?

有教學嗎   我想知吒張$$的比例=3=   好多紙都可以用呢個比例摺

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0