標題: 嘩 ~~ 菠蘿味栗一燒 ???!!! [打印本頁]

作者: yumi大人    時間: 2009-2-9 01:01     標題: 嘩 ~~ 菠蘿味栗一燒 ???!!!

岩岩落左去7仔買野食 !
嘩 , 見到新出既栗一燒 , 竟然係菠蘿味
我諗都冇諗過dd脆口野竟然可以同生果 crossover !  

後面寫住 2007年推廣活動中 , 知道 fans 想食到菠蘿味栗米條 , 就致力開發令人期待的菠蘿味栗一燒

打開佢見到淺黃色既栗一燒
入口真係有菠蘿味架 !
首先係一朕菠蘿味 , 過後就會出現一陣甜味 , 好搞笑
鐘意試新野既可以買黎試一試

隔黎杯思樂冰竟然只賣一蚊杯
原來今日7仔思樂冰同埋奶茶都係一蚊  
唔係下化 , 有平野唔好執輸啦 !
買左藍莓味思樂冰 , 冇咩藍莓味 , 同雪碧味有小小似

非常可愛同埋好似既 奈奈子 honey lemon drink
好清甜好refreshing 既味道 , 有蜂蜜清甜 , 亦都有淡淡 lemon 味 , 值得一飲

可是...
非常奇怪 , 見到成份係得 : 水 , 砂糖 , 檸檬果汁 , 香料 , 檸檬酸, 檸檬酸納 同埋 維他命c
係完全冇蜂蜜d 樣野的 , 但係又真係有蜂蜜既味道     
我想問用水同砂糖點樣先可以整到有蜂蜜味 ? 教下我得唔得?
作者: 自動抵讚    時間: 2009-2-9 01:39

真係幾得意喎
作者: 尖咀行    時間: 2009-2-9 01:44

funny!!!
作者: 麻甩小姐    時間: 2009-2-9 01:59

本人各得麻麻地
作者: 省港旗兵    時間: 2009-2-9 02:04

菠蘿味會唔會好怪架!
作者: iuseLG    時間: 2009-2-9 02:05

試一試先!
作者: 火都黎    時間: 2009-2-9 02:19

感覺都係一般
作者: highsky    時間: 2009-2-9 02:32

杯藍莓味好恐怖,
藍得好誇張,
一定勁多artificial colour,
之前係唔知邊度睇返黎,
話思樂冰contains 水,糖,artificial colour and artificial flavour only,
成仔都係一d chemicals,
飲得多對身體唔好!
作者: 娘子雅    時間: 2009-2-9 02:38

波蘿味,唸都未唸過喎!試下先得!!
作者: 霊石紋    時間: 2009-2-9 02:44

我既最愛阿
作者: 帶點港式    時間: 2009-2-9 02:59

wa.......... pineapple flavor... must try it !!!!
作者: 岩漿    時間: 2009-2-9 03:00

菠蘿味呀?聽落好似普通d喎,不過估唔到粟一燒竟然出菠蘿味
作者: 水牛    時間: 2009-2-9 03:11

菠蘿味同栗一燒...
覺得好似會唔夾咁
作者: yanyan    時間: 2009-2-9 03:12

菠蘿味.....
作者: winkwan    時間: 2009-2-9 03:54

菠蘿味幻想唔到同一燒合體-  - 睇來要買包試先知
作者: 十吓十吓    時間: 2009-2-9 06:15

又甜又咸好怪喎
作者: 6404    時間: 2009-2-9 09:03

咁騎呢, 冇興趣試...

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0