標題: 買左AIA 101計劃既補救方法 [打印本頁]

作者: my Elaine    時間: 2008-9-14 00:19     標題: 買左AIA 101計劃既補救方法

我係年半前買左份25年既101死亡計劃...
怪只怪初初冇諗清楚就簽, 宜家覺得比人搵笨....
4000蚊個月, 如果宜家取消, 要賠12萬幾, 23.5年既保單管理費比佢.....
如果我等多14個月, 等到最初供款期過左之後, 拎番所有錢, 剩番最低既1500美金餘額, 之後再取消合約, 咁係唔係唔須要補錢賠比佢, 只係冇1500美金?
作者: cllee    時間: 2008-9-14 22:39

你嗰份係咪 "裁褲之選"? 如果係, 你真係好唔了解份約, 立即 cut係唔使賠錢, 不過一個仙都攞唔返, 供完icp既錢係唔准攞, 可以攞既係icp之後繼續供既錢, 任何時間 cut單都要喺戶口值內扣晒咁多年既費用, 然後俾返個尾數你, 一份25年既約, 供完icp可以攞番既錢應該一半都冇, cut 唔 cut 單要及早決定, 供夠一年 cut 單一樣係一個仙都冇.
作者: lorlor    時間: 2008-9-15 00:15

早cut就少損失
作者: 滿分之迷    時間: 2008-9-15 03:27

如果我識拉登,
我一定叫佢炸9哂D 保險公司佢,
果D 比壞人仲要壞嘅仆街而家周街都係,
真係累人累物。
作者: cllee    時間: 2008-9-15 20:33

我計過, 你已經同我地一樣無法回頭, 供完 icp焗住供多兩年啦! 因為 icp之後收費平少少, 用 d 時間睇實個 plan, 夠本就 cut 單, 唔好諗住賺, 夠本走得都還神.
作者: 報歷奇    時間: 2008-9-15 20:51

daisy1010, 我都買左e份野, 睇完e個forum之後有d驚, 好想問你一d野, 你可唔可以add我?
我個account係新開既, 希望你唔好介意
live.com既msn: 101victim

作者: 舊時情    時間: 2008-9-16 00:17

有乜0野公開問啦, 大家都可以幫你.
作者: cllee    時間: 2009-3-6 10:02

你嗰份係咪 "裁褲之選"? 如果係, 你真係好唔了解份約, 立即 cut係唔使賠錢, 不過一個仙都攞唔返, 供完icp既錢係唔准攞, 可以攞既係icp之後繼續供既錢, 任何時間 cut單都要喺戶口值內扣晒咁多年既費用, 然後俾返個尾數你, 一份25年既約, 供完icp可以攞番既錢應該一半都冇, cut 唔 cut 單要及早決定, 供夠一年 cut 單一樣係一個仙都冇.
作者: lorlor    時間: 2009-3-6 10:13

早cut就少損失
作者: 舊時情    時間: 2009-3-6 10:28

有乜0野公開問啦, 大家都可以幫你.
作者: 報歷奇    時間: 2009-3-6 19:46

daisy1010, 我都買左e份野, 睇完e個forum之後有d驚, 好想問你一d野, 你可唔可以add我?
我個account係新開既, 希望你唔好介意
live.com既msn: 101victim

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0