標題: 你會入住邊間台北溫泉? [打印本頁]

作者: 俾人蝦    時間: 2009-2-24 15:07     標題: 你會入住邊間台北溫泉?

我買左機票喇, book左2晚桔子, 依家搵緊住1晚溫泉, 邊間正呢?
你地會點揀? 有冇其他好介紹?
(我想間房入面有得浸果隻)

1) 春秋烏來
2) 礁溪老爺渡假酒店
3) 北投楓漾麗緻飯店
作者: 暴勝    時間: 2009-2-25 01:12

礁溪老爺渡假酒店ok ga, 房入面有得浸
作者: 俾人蝦    時間: 2009-3-2 09:15

麻煩大家幫幫手, 比少少意見我, pls
作者: 暴勝    時間: 2009-3-2 11:43

去過礁溪老爺渡假酒店,唔錯架,不過遠d。
作者: 俾人蝦    時間: 2009-3-2 11:51

我由台北去宜蘭要幾耐架?
因為我最後一晚先入住溫泉酒店, 但第二朝搭2:55机番hk了,
我怕唔夠時間由宜蘭去机場啊.....
作者: 俾人蝦    時間: 2009-3-2 12:29

會唔會住北投 or 烏來去机場近dd?
因為朝早食完個早餐就要出發去机場了.....
作者: 值得翻炒    時間: 2009-3-2 13:18

上年住過北投楓漾麗緻,環境幾好,我住最平種,房唔算大,但幾舒服,服務又好,房內可以浸。
作者: 俾人蝦    時間: 2009-3-2 15:04

咁請問你o係酒店入面食果兩餐差唔差呢?
(北投麗緻包早晩餐);

春秋鳥來包果餐晚餐食法國菜的.
作者: 俾人蝦    時間: 2009-3-2 15:18

另外;
我發現o係美x華訂酒店平過我自已上網book架
作者: 阿POOH    時間: 2009-3-2 17:42

其實你只有一個選擇,
就係楓漾麗緻.
因為一般黎講自由行唔應該將出外住溫泉酒店個日擺係頭或尾二個日,除非你真係坐夜機.
四日三夜計,第二日係最好,交通遲左唔會令你走飛機.
依家你咁安排,宜蘭一定唔可以去.烏來由台北入要個零鐘,連埋等客運時間,出去桃園又要一個鐘.
只有北投有捷運系統,出入台北最快.亦最穩妥你唔易因交通而走飛機.
如果你由酒店直出機場,肯坐的士都係一個鐘.因為北投同機場都係北方,唔使向南屈落去台北車站

作者: 俾人蝦    時間: 2009-3-2 18:39

多謝你地回覆,
咁係北投, 仲有冇好少少既溫泉酒店?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0