標題: 青龍頭圓墩至大欖一遊 ((分享)) [打印本頁]

作者: 被人捉住    時間: 2009-2-10 02:21     標題: 青龍頭圓墩至大欖一遊 ((分享))

又一個晴朗既星期日, 岩晒行山, 出發地點係青龍頭96M果樹

集合時見到間靚屋((樓主唔好介意)).........賣占侯時

出發

真係青龍一條

又一靚屋仔((樓主唔好介意))

頭段都多人行

原來有活動

GOGOGO

好一班鐵腳馬眼神仙肚

入營入營........

行山楂枝竹, 可以四圍篤

外交大使問緊當值既CHING可否入去抖抖

CHING行過方便, 大家入營抖抖

當然要開餐補充體力喇, 一陣仲要上路

食完大家都HEA一下先

再出發時, 當值位CHING問我地會去邊, 因為去元郎要3.5HR, 屯門要2.5HR, 佢都知我地會行得慢, 叫我地早D上路 ((當時已經2:30)

呢段路算比較"爛"少少, 真係山路

蝴蝶都唔多隻........你咪飛走呀

朋友話..............吊......................................鐘花黎, 影低先

都係決定向左行

有益身心呀

小溪一條

又HEA一HEA, 抖下涼...........因為都幾熱下

難怪都撞到3,2班單車男踩車上山

水塘喇

天氣好, 冇加特技都咁藍

就快行完喇

大欖涌

人生於世上, 有幾個知己, 多少友誼能長存........

行山行到去監獄, 大吉利是......................呵
黎到呢到部相影都埋乾塘...........沿邊皮一路行, 就會經過D探監既地方同D職宿舍, 離開左監獄範圍有個XX一色BBQ場
再直行就可以出反去回旋處,就有巴士/VAN 返屯門或荃灣方向
整個行程大約用左5個半小時
作者: 貝比    時間: 2009-2-10 04:26

thx,間玻璃屋真是一大享受。thx,小朋友都行山,運動多點身體好。
作者: 豆豆    時間: 2009-2-10 10:42

你朋友個個都好活躍
作者: 悶氣黑仔    時間: 2009-2-11 13:17

消閒好去處...good!
作者: 慢左幾拍    時間: 2009-2-11 18:03

見到你用鍚紙包住D食物好鬼可愛
係咪仲係WARM架?????
作者: Polychan    時間: 2009-2-12 11:03

樓 主 又 去 遠 足 , 真 健 康 !  

不 過 每 次 見 到 樓 主 d 午 餐 真 係 有 點 唔 好 受  …… 因 為 我 每 次 行 山 都 係 得 個 硬 麵 包 咋 !
作者: 小太陽    時間: 2009-2-16 20:20

遲下天氣會比較熱同潮濕, 再遲d夏天到........又易中暑
要行山就要襯早囉

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0