標題: 慘啦!我唸我更年期到! [打印本頁]

作者: 千里行    時間: 2009-3-6 09:55     標題: 慘啦!我唸我更年期到!

係討論區我係新仔,講年齡我係四仔(四頭果隻),2-3個月無嚟la,一定唔係有左,我都無xxx
好驚真係更年期到,我知依家好多圳人都提早更年期
聽講話會開始骨質梳鬆,仲會doreen
作者: 千里行    時間: 2009-3-7 01:17

多謝sisters鼓勵!
我不是怕老,只係唔知生理上有什麼變化
咁停經之後係咪真係個胸會墜??!!是傳說定堅ga?
睇中醫可唔可以遲d先閉經?
作者: 碎真人    時間: 2009-3-7 02:32

其實未有咁快更年期,係排卵無咁密,過一陣就會黎番,驚就睇醫生食汗以蒙葯
作者: 千里行    時間: 2009-3-7 02:52

討厭 人地好認真問野ga!
不過都係一個好正面既提意,技術搭夠!!!??
作者: 千里行    時間: 2009-3-7 03:02

咁點先係更年期到?
食汗以蒙葯又會生乳癌,因我家族史有前科!
作者: 沙沙    時間: 2009-3-7 03:26

my mum 說早來m 便會早收m,你幾多歲第一次m?
作者: 千里行    時間: 2009-3-7 06:12

第一次m係f.1,
4x收工其實都唔早la
作者: YoSK    時間: 2009-3-9 08:06

番茄湯, 每人身體情況唔同, 我黎m係14歲到, 到依家我都快5字啦, m仲好正常. 我都好驚近年期到架, 因為我好貪靚. 驚到時性慾又冇, 人又易老. 病痛又多. 所以我一直以黎, 都每次m前m後幾日都會煲d當歸, 幾子, 元肉甜粥黎食架, 總算調理到依家出黎見人冇人信我咁大年紀. 嘻嘻.

我又聽身邊朋友講, 就快收經前個段時間, 月經都會唔準既, 可以幾個月先黎一次. 咁就慢慢就冇左m事囉.

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0