標題: 今日同人嘈.... [打印本頁]

作者: 難忘清香    時間: 2009-3-6 13:21     標題: 今日同人嘈....

我今日終於同自己組員吵架呀...

導火線:英文科每個黎拜都有 group report交(group有4個人),,我不嬲英文水平低,平時我都係作左中文之後俾個英文好既組員反譯,,,但其中一個組員次次都唔俾意見,
有一次,我地話要一齊諗idea佢竟然上網youtube.睇都唔怪佢又唔俾意見,佢仲要話今日約左女朋友,要趕住走,之後我地都俾佢走,今次算數
第2次又要一齊諗idea,佢又好似上次咁一樣睇youtube,冇俾意見,又今日約左女朋友,要趕住走
今次又算啦
第3次又一齊諗idea,,佢又上網,我終於忍唔住啦,叫佢一齊諗,佢有諗既,但係亂吹,仲要諗走前講
佢自己講"我都冇野做咪上網,唔係可以點呀",佢問另一個組員"點呀!做哂未呀!!我要又要趕住走",佢唔做野又叫人地陪佢走,,((我後來打俾其他組員要認真同佢講清楚))

今日,未開始前,佢係咁問我,""今日駛唔駛做野架,,唔駛我又要走"",我同佢講""你同另一個組員啦,,,唔好問我",,其實係要做架,不過我唔多想同佢講野囉,,但係終於我地都一齊諗啦
點知!!出事啦,,佢d  fd無啦啦行黎同佢吹水,仲係咁叫佢走啦!!,仲話e d返home先做啦
,我真係忍唔到啦,直時話佢"你走啦!!你係度又唔係做野,又嘈住人諗野,你上幾次有冇做過野呀,,今日份野要今晚交啦,煩!!!!"""
佢即時答我"咩話!!!話我唔做野,,,一係就唔好做,,咁叻自己做哂佢囉,無啦啦x我,你有野呀!!""
之後我冇出聲答佢野,,
佢仲講"講野啦!!!唔出聲算點呀,,咁唔滿意打x我囉,,""
我都冇出聲...

唉.....我知道今次出事啦,,失左朋友,又怕之後做report面阻阻,,我可以點做
作者: 帶點港式    時間: 2009-3-6 15:09

咁都叫做朋友...算了吧...太抵了...                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: k123456o    時間: 2009-3-6 15:13

呢D人教訓下佢好
我就會做完個report唔寫佢名
佢自己黎嘈你
佢會蝕底
好多時  出聲果個就算有道理  但出聲先就俾人當理虧                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 小動物    時間: 2009-3-6 15:19

oh my god....
作者: 幾可亂真    時間: 2009-3-6 15:21

同老師講啦,唔好同佢嘈
作者: 帶點港式    時間: 2009-3-6 16:35

忍唔到就唔好忍...我都唔手然忍呀!
作者: 阿古    時間: 2009-3-6 16:52

放心
世界上大把人
要識朋友有幾難
重點係個朋友值唔值得自己去交
唔值得既,無左都唔需要介意
作者: 蕉殺你    時間: 2009-3-6 17:31

我組D人成日系甘
所以我威脅佢
同佢絕交
跟住我叫埋老師睇住佢
作者: yang    時間: 2009-3-6 17:52

d字太多,廢事睇,給你1個cm...
作者: 花海    時間: 2009-3-7 00:26

你同我一樣咁不幸呀, 呢 d fd 唔要好過要 la.

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0