標題: 六天 [打印本頁]

作者: hdhd    時間: 2009-3-6 16:36     標題: 六天

六天-周柏豪
曲:歐陽業俊
詞:Fiona Fung
編:歐陽業俊/王建威
監製:陳光榮
六天 日本 為你 準備
故裝 神秘 讓你 有個驚喜
你竟 難忘他抱著你 北海道雪紛飛
可笑是我仍為你妒忌
你說聖誕 尚有他於沙灘
唱唱聖詩不簡單
最凍那晚 幸有他雙手整晚為你搕好被單
*從來沒我份 犧牲當做例行 我慣了傷心
我不過是個人 都會難堪 不想充當他替身
這情敵太狠
拋開你 但仍能勾起你的興奮
我努力迎合你 只配做犧牲品
引爆藥引
你笑笑說 在最初識他不夠膽幻想 可高攀
偶爾會讚頌他 好得不可以忘記 怎麼會散?
Repeat*
為何無論去到那裡 他也掛在你嘴
能否搞清楚 這個眼前人是我
你會動情麼?
情人沒我份 苦等這眼前人 賜與我身份
有減卻沒有增 得五十分 怎麼可充當冠軍
這情敵太狠
只想將他擊退 洗清你的心癮
痛極亦捱下去 等你為他超生 與我熱吻
或者 後補 做到 比天 更好
才可 令你 替我上訴                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
作者: 香豆    時間: 2009-3-6 20:13

唱得好好聽 講真既 最小比我唱得好
作者: yubibi    時間: 2009-3-18 14:35

愛上釕伱滴聲音`a_a
太好聽啦`@@
把聲比原唱仲好聽`
作者: 夢見屋    時間: 2009-3-18 14:38

我比小小意見你
一開始的第一段  
拋開你 但仍能(勾)起你的興奮
勾字OR前後3,4個字
用假音會比較好D,(最好勾一個字.但有時有D人假音比較薄,一個字假音會好怪,P.S 我= =)
    有原因的
    因為呢首歌比較容易聽得出係有好大個感情變化
    一開始有D自悲,但去到最後你會感覺到佢既憤怒係多過自悲
    所以如果一開始個段個隻字用假音,第二段開始用番真音.
    會比聽既人真係聽得出個變化,咁就會好好架啦

仲有一樣野,

(為何無論去到那裡 他也掛在你嘴
能否搞清楚 這個眼前人是我
你會動情麼?
情人沒我份 苦等這眼前人 賜與我身份
有減卻沒有增 得五十分 怎麼可充當冠軍
這情敵太狠
只想將他擊退 洗清你的心癮)

呢度最好愈唱愈火.愈唱愈嬲
你可以當你係歌中人
你女朋友同你一齊緊既時候
你係佢眼中跟本冇地位
佢眼中只有 X BOY FRIEND
你用下呢個感情一定好好多

但係點都好,你都係唱得好好架啦
因為   拋開你 但仍能勾起你的興奮
呢句野都唔低架,
你能夠用到真音都好勁架啦

我支持你

仲有,千其唔好當我係批評你,其實你可以唔聽,因為我其實都係個冇咩實力既人
呢D只不過係我之前唱開.覺得如果你做到.就真係可以講得上完美@@

加油 支持你!!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
作者: 多咀人    時間: 2009-3-18 14:41

THANKS FOR SHARING
作者: 有heart人    時間: 2009-3-18 14:59

有點沉音....高音點點就可...應該會好點
作者: cypus    時間: 2009-3-18 15:00

情人沒我份!!!高音d  會好D

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0