標題: 我應該點做 [打印本頁]

作者: 不能盡錄    時間: 2009-3-6 19:55     標題: 我應該點做

男朋友本身係大陸做嘢,撈唔點返咗香港,佢自己本身
有屋企,但係佢同佢阿姐唔佢走咗來我屋企住,咁都無
咩所謂,依家經濟環璄唔好,我揾錢少咗,幾個月來佢一日
三餐都係我度食,佢又唔去揾做,住咗幾個月唔好講話租,
飯錢都無比過,同佢嘈佢就話我笨話比番電費我,電
費單到因為有補貼即係唔使比,試過叫佢返屋企,唔到兩日又
走返來,大家識咗咁耐我唔想為咗錢做到咁絕,但係我對這個
人好失望,我日捱夜捱,度都唔夠使,佢就訓到日上三竿都唔
使驚,好似等我養咁,我又試過唔買餸,唔煮飯,佢就係我屋企
揾所有可以食的嘢揾出來食哂佢,其實我要求唔多,每個月佢唔使
比租我,返正租我自己點都要交,比番伙食就可以了,我要求好過份咩?
我都唔明點解我要養埋佢,同佢講佢就會話自己好快返大陸,我真係
好激氣。

作者: 錯誤配搭    時間: 2009-3-6 23:40

没用的男人。。。。。
作者: 大葉    時間: 2009-3-7 01:14

useless than me.....
作者: 勇者無敵    時間: 2009-3-7 01:38

好一個軟飯王, 太過份了 , 連一 d 基本既責任心都冇.....
作者: dullup    時間: 2009-3-7 02:21

引用:
男朋友本身係大陸做嘢,撈唔點返咗香港,佢自己本身有屋企,但係佢同佢阿姐唔啱,佢走咗來我屋企住,咁都無咩所謂,依家經濟環璄唔好,我揾錢少咗,幾個月來佢一日 ...
好厚面皮既男人,(無差用)
作者: dullup    時間: 2009-3-7 02:36

你屋企有垃圾如何處理啦!
作者: 緣慳一面    時間: 2009-3-7 02:52

他怎麼可以這麼厚面皮
還一D責任心都無
你屋企唔好放任何食得既野
你日日響出面食完先返屋企
睇佢餓起上來會唔會知錯啦
作者: simoon    時間: 2009-3-7 02:59

搵門鎖啦..  再唔係報警得都既
而家搵工我知係難..  但點都唔係好似佢咁日日訓到隻豬咁
一d都唔積極..  M記都可以做住先架
作者: 無揀錯    時間: 2009-3-7 06:02

佢咁樣做同食軟飯有咩分別?你地拍左幾多年啦?其實你自己心中有個答案只

係想人地同意姐,既然你都知道呢個男人係靠唔住既,一味淨係懶,你地有冇大

家坐底傾清楚個問題呢?
作者: 唔識講    時間: 2009-3-7 06:09

我想問   你依家對佢失望  
個心 仲係咪鐘意佢呢???佢依家咁既行為  係咪你對佢已經失望  唔想見到佢呢?  其實你係佢女友    佢比佢入黎屋企住  已經當自已屋企咁架啦
佢個心 都當自已係   而係你又無乜所謂
只係佢無工作做姐   其實  你個心   只係唔想佢痴飲痴食姐
作者: 不能盡錄    時間: 2009-3-9 07:57

我唔可以報警做到咁絕,因為當年我屋企有事,佢屋企人幫過我屋企忙,
如果做到報警,佢阿媽會好唔高興,你問我仲鍾唔鍾意佢,我可以講話
對佢無咩感覺,好似一份責任咁,但係我無責任要養佢,最慘係同佢訓
埋同一將床,有時我會避開等佢訓著先訓,但係有時佢會發脾氣突登同我
嘈整到我無得訓,過後佢會講對唔住,但係已經令我覺得好煩,同佢講過
分手,佢就話有咩都唔好講住比佢休息下,遲D先講,比D 時間佢,我個人
係好心軟,明知佢呃飲呃食,同佢阿媽講過,講唔埋兩句就話唔理個衰仔,
但係講多兩句佢又話叫我忍下佢,依家佢失意你再走埋驚佢無哂意志,其實
佢阿媽都唔了解佢,佢所謂意志唔會係因為我囉!唔通我問佢老人家攞返佢個
仔生活費咩,想當年唔係因為佢屋企幫我屋企,我阿媽有病都醫唔到,雖然還
番哂比佢地,但係對佢地我永遠都有一份感激心。
作者: 毛豆    時間: 2009-3-9 10:15

已經去到大家淨係得"錢"既地步, 仲可以有d咩?
作者: ok蘋果    時間: 2009-3-9 11:10

樓主只係感恩先仲忍住同個軟飯王一齊,你可以做嘅就係要讓自己狠心一d,恩還完就同佢講清楚,唔好再俾呢舊蘇州屎痴住自己成世~
其實你不妨出去搵個肯幫手的男仔黎扮你男友(最好就真係你出去搵個真正愛你嘅男友啦),睇下佢係咪仲咁厚面皮賴死都唔走!
作者: 不能盡錄    時間: 2009-3-9 19:14

頭先佢自己話比番條key我,佢搬走,
點知講講下佢又係坐番係度睇電視,當
無事發生過咁,救命,點解佢可以咁厚
面皮

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0