標題: 談談SF4 中challenge裡面survivor & time attack mode... [打印本頁]

作者: RSS    時間: 2009-3-6 20:33     標題: 談談SF4 中challenge裡面survivor & time attack mode...

講下normal先,各20關,小弟為左儲colour x10同挑釁動作 x10,依家用蘇聯佬仍在努力中,而且只係各欠一個,但場數太多,真係有d悶。

當中有不少騎離打法,非常無聊,如封左CPU條血bar唔比你睇,玩家角式穩形等等,但個人覺得最難打係封印玩家角式所有出招,齋以拳腳埋CPU單最Q難!

其中time attack mode要打15人,我每次用蘇聯佬都死o係第13關fei long腳下,又要睇住時間,各位有無好提意?

而survivor mode就好d,只係打三關pass,但第3關係最後大佬,昨夜順利過埋,希望今星期過埋其他~

至於hard mode,各打5關,雖然只係打title,但可以成就,都有keep住玩,尋晚打左頭一關survivor mode,打到第36關頂唔順悶到我要輸左佢(要訓),但原來都只係得到銀冠,只有一句.....太Q長!!
作者: 涼涼感    時間: 2009-3-6 21:38

我都係用 Zangief﹐因為拳勁與腿勁超強。儘量擋飛龍D拳﹐之後茂低踢佢隻腳﹐然後再擋。擋擋下踢踢下 EX Meter 應該都幾多下。如果有被打中﹐俾佢打多幾野直到 Ultra 滿﹐之後 Ultra 佢。EX Meter 一足夠﹐即刻 Super 佢。
作者: 狐狸    時間: 2009-3-7 00:56

其中time attack mode要打15人,我每次用蘇聯佬都死o係第13關fei long腳下,又要睇住時間,各位有無好提意?

如果又係封埋普通必殺技

呢版我好似係用青狼過...
不過拎唔到金冠

拳王d普通攻擊都唔弱
如果遇到無得用必殺技既版
我就會用拳王
作者: 比卡    時間: 2009-3-12 18:21

How to win Cammy using 蘇聯佬?
Another enemy can 100% win very easy, but never win Cammy in last normal survivor mode.
作者: copper    時間: 2009-3-12 20:05

蘇聯佬....屈起上捉吧....雖然悶d....
但為過版...冇所謂啦...

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0