標題: 【カラ一ズ】有髮型問題髮型師為你解答 [打印本頁]

作者: lodin    時間: 2009-3-16 18:00     標題: 【カラ一ズ】有髮型問題髮型師為你解答

大家如有髮型問題,我會盡力為你解答,我係髮型師呀rick^^【カラ一ズ】有髮型問題髮型師為你解答  

大家如有髮型問題,我會盡力為你解答,我係髮型師呀rick^^
作者: 係清一色    時間: 2009-3-16 18:35

我想問點令頭髮唔亂同健康d用咩劑呢
作者: 五樓專家    時間: 2009-3-25 05:23

頭髮唔識樹起既男人用咩色好= =?
作者: 被人捉住    時間: 2009-3-25 05:54

有冇d日式電髮的男仔相?
thx!
作者: 沒評價    時間: 2009-3-26 06:12

我係男仔
我自己本身無電過頭髮
我d頭髮屬於細同幼...同埋個頭好扁
如果想個頭整拱d 除左曲髮同埋剪碎個d之外
有無其他好ge電髮ge髮型??
咁如果電粟米  電細中大好呀??
作者: 難忘清香    時間: 2009-3-27 11:59

我係外國讀書,,咁果面剪頭髮又唔好睇!!!
咁我諗住自己剪啦!!!
咁自己剪應該點剪可以偷厚佢呀,,同埋有咩技考呀?!
thank you!
作者: 支持霸晒    時間: 2009-3-27 12:02

請問男仔天生頭髮又直又粗, 面型略長適合什麼髮型?

另碎腳是什麼意思?請問有圖可以睇嗎?

前幾次幫襯剪髮, 講完"碎髮,唔分界實線左陰, 兩邊剪貼, 頭頂剪鬆.." 等例牌句子後, 佢問我要剪到幾mm, 唔知點答

謝謝

作者: Pigpig    時間: 2009-3-27 15:39

我想知咩叫做實線?
同埋如果剪碎 個陰分界or定係唔分界好
作者: share    時間: 2009-3-27 17:16

你好~
我想問一下造型乳霜
有一隻叫做Schwarzkopf Osis Buff 直髮造型乳霜'
我想問下
我本身頭髮都算直直地既
我頭髮有時時成日打結
我想頭髮貼順返少少~
呢隻用起尼自唔自然?

同埋可唔可以定型?
呢隻岩唔岩我用呢?
ps:Sebastian Potion 9 同呢隻比邊隻較好用?
同埋如果買左應該點用?
唔該晒  
作者: 五樓專家    時間: 2009-3-28 04:14

其實樓主唔知去左邊囉= =
作者: 二打6    時間: 2009-3-28 21:03

剪呢種頭要點講比髮型師知 唔該晒
作者: 農民    時間: 2009-3-28 22:18

我想整呢種頭呀唔該
難唔難同埋會唔會好怪?
作者: 係清一色    時間: 2009-3-29 02:40

我想問點令頭髮唔亂同健康d用咩劑呢                                                                                                                                                                                                                       
作者: 五樓專家    時間: 2009-3-29 02:53

頭髮唔識樹起既男人用咩色好= =?
作者: 被人捉住    時間: 2009-3-29 02:54

有冇d日式電髮的男仔相?
thx!                                                                                                                                                                                                                       
作者: 沒評價    時間: 2009-3-29 03:14

我係男仔
我自己本身無電過頭髮
我d頭髮屬於細同幼...同埋個頭好扁
如果想個頭整拱d 除左曲髮同埋剪碎個d之外
有無其他好ge電髮ge髮型??
咁如果電粟米  電細中大好呀??
作者: 難忘清香    時間: 2009-3-29 03:32

我係外國讀書,,咁果面剪頭髮又唔好睇!!!
咁我諗住自己剪啦!!!
咁自己剪應該點剪可以偷厚佢呀,,同埋有咩技考呀?!
thank you!
作者: 支持霸晒    時間: 2009-3-29 03:50

請問男仔天生頭髮又直又粗, 面型略長適合什麼髮型?

另碎腳是什麼意思?請問有圖可以睇嗎?

前幾次幫襯剪髮, 講完"碎髮,唔分界實線左陰, 兩邊剪貼, 頭頂剪鬆.." 等例牌句子後, 佢問我要剪到幾mm, 唔知點答

謝謝
作者: Pigpig    時間: 2009-3-29 04:03

我想知咩叫做實線?
同埋如果剪碎 個陰分界or定係唔分界好
作者: share    時間: 2009-3-29 04:22

你好~
我想問一下造型乳霜
有一隻叫做Schwarzkopf Osis Buff 直髮造型乳霜'
我想問下
我本身頭髮都算直直地既
我頭髮有時時成日打結
我想頭髮貼順返少少~
呢隻用起尼自唔自然?

同埋可唔可以定型?
呢隻岩唔岩我用呢?
ps:Sebastian Potion 9 同呢隻比邊隻較好用?
同埋如果買左應該點用?
唔該晒  
作者: 五樓專家    時間: 2009-3-29 04:29

其實樓主唔知去左邊囉= =
作者: 二打6    時間: 2009-3-29 04:30

剪呢種頭要點講比髮型師知 唔該晒
作者: 農民    時間: 2009-3-29 04:40

我想整呢種頭呀唔該
難唔難同埋會唔會好怪?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0