標題: 我地唸住2010年尾結, 請問幾時開始plan呀 [打印本頁]

作者: niepau    時間: 2009-2-2 11:39     標題: 我地唸住2010年尾結, 請問幾時開始plan呀

我唸主要係book hotel jei.
但我地呢家先save money, plan好到時剛好夠用. 未知日子, 只係唸住下年年尾. 未有日子, 我媽媽無所謂, 唸住都係男方的媽媽要choose日子. 但近日同佢嘈大wok, 所以暫時都未同佢講, 什至可能佢反對我地marry, so都唔gum同佢講住, 都係自己搞住先. 但我好worry book唔到地方. 想問問, 有約幾時要book定呀?
作者: osare    時間: 2009-2-2 13:09

我自己就10年10月10日. o果日好旺, 所有大家都好早book酒席. 不過, 我見10年11月同12月都唔係太多人開始係esdlife到傾, 可能未太多人著手住. 其實, 如果唔係d乜特別日子, 我諗年半至一年前都ok. 你可以去esdlife個留言區到睇o下其他人的進度呀!

但個人認為你點都要同你男友的媽媽講佐先. 既然你都講佢要擇日, 點都要俾佢攪返. 擇日依家o野最緊要d老人家信擇o果個人. 如果你o地乜都唔問. 自己攪book佐酒席. 咁就仲大鑊. 到時要改酒席日子, 唔係間間酒漊都ok. 就算有d俾, 都有排煩呀! 而你未來99仲分分鐘話你o地當佢冇到. 叫你男友攪定佢阿媽先!
作者: 大鳥    時間: 2009-2-2 15:27

係未同屋企講之前﹐可以先睇定場﹐
睇定邊區有o岩心水o既地方﹐
可以直情問問佢地Booking o既情況如何﹐
收多D 資料﹐有無min Charges﹐
到同屋企講在﹐
可以到咁上下... 我當大半年至一年前左右先至Book場。

除在個場﹐其實其他o野都唔駛太急﹐
除非你想Book o既真係D好搶手o既o野﹐
如指定o既某攝影師、化妝師﹐
否則... 唔駛急!
作者: 小卓    時間: 2009-2-2 16:23

2010年係盲年來的, BOOK位應該係易D, 同埋經濟唔係咁好, 好多人都想結婚BUT 卻步~
你依家開始PLAN 定同收集資料先LOW~
行多幾次EXPO 先好訂野,
因為依家都未出2010年D PRICE GE~
你2010年年尾難BOOK又未必GE~
不過視乎一定係星期六日LOW~
呢D 就難DD~ 但你地要擇日就麻煩DD LOW~
要年尾先有個日子俾到你地BOOK HOTEL
到時又未必有位~~~  
呢D 係咁多JM 的大煩惱~
早BOOK又怕價錢貴沒咁多優惠,
LATE BOOK 又怕沒位~~~
作者: sa*sa*    時間: 2009-2-2 16:29

hi...我本身係專業形象造型師/新娘化妝髮型設計..

如果你有咩問題可以直接聯絡我 >info@bnc-mix.com /  www.bnc-mix.com
作者: Dragon    時間: 2009-2-6 19:09

hotel都應該可以早D book, 但其他就睇定D啦。。。

我就中左招。。。fucking CYI creations。。。 我08年中o係wedding expo 比左full payment, 09年頭個仆街老細走左佬﹐白白無左5K
作者: monkeyMei    時間: 2009-2-13 15:37

紅酒推介

智利
ESTAMPA BLEND CARMENERE 2007

獲得世界葡萄酒大賽-銀奬
美國Wine Enthusiast Magazine 88分

原價$118
現在半價$59

多買多平

作者: 一定掂    時間: 2009-2-13 15:57

我就2010年11月13日, 一早己經book了酒樓
作者: monkeyMei    時間: 2009-2-13 16:45

酒樓有無提供紅酒?

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0