標題: 女仔想買大Mon有手寫中文的手機,希望大家俾D建議Please come in Help, thanks [打印本頁]

作者: 木軒歷    時間: 2009-3-17 14:33     標題: 女仔想買大Mon有手寫中文的手機,希望大家俾D建議Please come in Help, thanks

我而家果部Samsung電池開始虧虧地,買新的電池都唔得,叉唔入,用外置式叉座都唔得,唔到兩個鐘就冇電 ,勁食電。我用過的機有HTC,HP, Samsung,冇一部可以用到一日,除非我唔用來聽MP3同上網。唔知大家有冇用過咩牌子ge機可以有以下功能呢?

1. 螢幕大d,最好at least 3",prefer Touch screen

2. 可以聽2個鐘到ge MP3加埋睇 1.5個鐘到 睇電視/上網/文件/SMS/偶然影相,再加埋適量通話時間,有冇機咁樣用法可以用超過一日ge機?

3. 一定要有手寫中文輸入,因為我除左九方唔識其他輸入法

4. 最好可以自已換電池,我之前冇買iphone就係嫌佢唔可以換電池

我見iphone有出種external charger battery,話up to 30 hours,有冇人用過?帶出街係唔係好麻煩?

5. 同步音樂、相片和文件檔案容易些的,最好可以有容易access的插卡糟。

多謝大家回覆,不勝感激 !!
作者: 住家女    時間: 2009-3-17 15:43

你買舊電咪得囉。。。。。。。。。。

我部5800都做到你既要求。
作者: san唔夠運    時間: 2009-3-17 17:11

那Nokia Xm 5800 應該可以幫到閣下了
作者: 希晞    時間: 2009-3-17 19:01

又要大mon,又要touch,又要狂聽歌睇片!

只有買多幾舊電先幫到你!
作者: 大人人    時間: 2009-3-17 19:02

咁即係 長江牌 A318 o既姐!

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0