標題: 大眼雞洗衣機...飛頂 [打印本頁]

作者: 名仕鑽石    時間: 2009-3-17 15:52     標題: 大眼雞洗衣機...飛頂

家中部大眼雞洗衣機用左三年唔夠,但因為來緊大裝修,師父話如果部機唔飛頂,成排廚櫃就要升高兩寸,將來煮野洗野時,可能對手會抬高左,不太舒服。

剛才膽粗粗走去睇下可以點攪,發現機後面有兩粒鏍絲,拆左推兩推,成個頂蓋成功分離。但問題就出現:
飛頂後,見到哂裡面的零件、電路板等等,係唔係就咁推入廚櫃,等廚櫃遮住就得?如果唔係可以點攪?有得佢升高兩寸幾?

請指點,多謝幫忙。
作者: 唔認唔化    時間: 2009-3-17 16:43

可能要廚枱升高,就返洗衣機原本高度
作者: 肥BB    時間: 2009-3-17 17:22

換薄頂
作者: 名仕鑽石    時間: 2009-3-17 17:34

請問....邊到有得換?
作者: 支持霸晒    時間: 2009-3-17 17:41

打番去俾代理
作者: 名仕鑽石    時間: 2009-3-17 17:42

其實之前都打左去問,佢話我部機舊喎,無得飛頂,所以先自己攪。
作者: poohyuik    時間: 2009-3-17 17:45

打电話去原廠問,實有D薄頂可以裝落去,我都因為厘個原因換左,買機時叫埋師傅上門裝機時換,300元左右。
作者: 攪笑角色    時間: 2009-3-17 18:53

Yes, 代理 have a thin steel cover replace the original one, but i think you better to resume the original cover back as the previous look since you will lost the guarantee if you make it by yourself...
作者: 名仕鑽石    時間: 2009-3-17 19:05

好!明天再打去問過!
作者: poohyuik    時間: 2009-3-17 19:11

一係度好size去D做招牌膠片舖訂做一件自己裝。

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0