標題: 大家覺唔覺00既內容做得好好?但係... [打印本頁]

作者: 丁丁    時間: 2009-3-18 10:42     標題: 大家覺唔覺00既內容做得好好?但係...

00係劇情方面做得好好,佢係感情,同背景做得真係好吸引,
只不過機體方面就差左少少.同seed比機體點都差d

我個人覺得gundam中,00既劇情最吸引
作者: 不值一提    時間: 2009-3-18 11:50

00確實打得好多
不過打得多來,主線很散,在s2天人打遊擊未免打太多了....

機設見仁見智啦,Seed系冇人執過的話MG都冇咩理由可以大賣....

建議樓主睇多d高達
作者: 艾利    時間: 2009-3-18 11:54

其實視乎個人口味,
可能依家D技術勁左, 畫面質素高左
睇返之前既高達(元祖, Z)某程度上會覺得套野無咁好睇咁可能會悶

OO做到取題特別, 以武力介入根絕戰爭, 女主角瑪莉娜為自己國家能源問題挺身而出, 呢D都係係歷代高達背景未出現過(就我所知), 播到依家, OO唔似SEED咁一面倒, 呢點我覺得做得好好
起碼唔會比觀眾TIP中哂個結局去向
作者: 摩登現代    時間: 2009-3-18 12:10

00故事我想沒太多人會話佢差.

機設方面我就鍾意有突破.
seed d機體個個都有d舊影子.
00 幾創新~
另外所以我都鍾意turn A.
所以真係見人見志.
作者: 甜蜜蜜    時間: 2009-3-18 12:13

我反而最唔鍾意seed既機設
我自己都唔知點解                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
作者: 小熊貓    時間: 2009-3-18 12:17

講到機設 00s1比s2好  (特別是雜兵) 我比較喜歡鐵人系列

seed  點講好........... (好想講粗口 )      綠渣 老虎 大魔 都敢死  真係  我 嘟................!!!!
作者: 亞四    時間: 2009-3-18 12:44

seed機返太缺乏個人特色啦~

敢問樓主seed-d出現過ge小兵機你記得幾多??

oo雖然season2 d ms外觀本人唔係太like...(比較鍾意第一季...)

但出奇地每一架主角機甚至小兵機都記得~

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0