標題: 自制的Lunch [打印本頁]

作者: 濃濃詩意    時間: 2009-3-25 21:16     標題: 自制的Lunch

前日係香佳買左隻千里香返黎諗住整意粉
不過其實唔知買得岩唔岩 唔知應該用呢隻定係rosemary....
不過呢隻真係好香

而所選用o既意粉就係係意大利果邊買返黎
唔知香港有冇得買呢

而個汁就用呢個 不過覺得好淡

因為鍾意食煙肉 所以就整碎佢加係d意粉到

完成後就係咁啦!

不過整完之後覺得好淡 唉 真係失敗
有冇人可以話我知點可以整得有味d呀?
作者: 121    時間: 2009-3-25 22:21

罐頭湯唔好溝水

直接倒落個煲到煮滾

唔夠味落d鹽
作者: 濃濃詩意    時間: 2009-3-25 22:25

我已經無溝水
不過我諗都應該係唔夠鹽
作者: EllaKC    時間: 2009-3-25 22:25

呢個我有興趣試下…
作者: 豪一豪    時間: 2009-3-25 22:46

都係鍾意食飯多d                                                                                                                                                                                                                       
作者: 霊石紋    時間: 2009-3-25 22:54

應該係要加d鹽
作者: Semiman    時間: 2009-3-25 22:58

唔好食咁咸!對身體好d!
作者: 幾乎    時間: 2009-3-25 23:06

除左加番少少 salt同黑胡辣,再加少少芝士係面,會好食好多
作者: winkwan    時間: 2009-3-25 23:36

幾似樣喎,好正呀!
作者: 1粒聲    時間: 2009-3-25 23:51

你果罐冇錯既話應該係唔洗加水果隻罐頭湯
本身唔會太咸! 你要加鹽!
如果你同果隻要加水既黎做汁 效果好得多
仲有個香草最好等果D汁就好果陣放落去煮一煮 香好多咖

作者: rickykwan    時間: 2009-3-26 00:09

好叻喎,一定好好食
作者: 裕佳    時間: 2009-3-26 04:38

加返少少芝士碎
作者: BBman    時間: 2009-3-26 06:52

我通常係個湯度加雞粉都唔錯嫁...唔會淡

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0