標題: 有個咁既呀媽..我可以點..-___- [打印本頁]

作者: 咖啡奶茶    時間: 2009-3-25 23:19     標題: 有個咁既呀媽..我可以點..-___-

我今年15歲(男)
我呀媽成日偷睇我既sms..
因為有個女仔係小學同學..
一早識..所以幾好傾..咁咪有時同佢sd下sms(同台)
吹下水咁...
今日佢偷完之後問都吾問清楚..一口屈我話拍拖..
之後講講下仲可以屈到我上堂sd..
佢話我無野點解要收收埋埋..

我:「我話你上次偷睇..我都認左係朋友..
o個次我都無追究..但同你講左吾好..我吾鍾意..
今日你又係咁做..你叫我點放心d放係屋企
仲要睇完..大條道理咁..你明吾明咩叫私隱」

佢:「我係你呀媽..點解無權睇..得o個15歲同我講私隱」

我:「咁你無喇喇睇家姐電話/sms佢都吾鍾意喇..點解你要對我咁做..」
佢:「xyz.....係咁話我」

點解我會有個咁概呀媽..
佢完全吾講道理..
係要偷睇人地d野..仲要大條道理
正常同女仔交住..有咩問題!?
作者: 某年某日    時間: 2009-3-26 00:27

睇你啲野都是關心及擔心你。但她用錯方法,                                                                                                                                                                                                                       
作者: YanChu    時間: 2009-3-26 09:51

我都有個女(14歲)仔(18歲)同你咁大,亦鍾意係sms同d朋友(當然有男有女)吹水,仲係skype玩視像吹水,佢唔會好似你咁,咁驚比亞媽知講乜,佢地仲同我分享佢同朋友k野ga內容。
你可以學下呢種相處方法,可以令你亞媽釋去疑慮,有時你亦應該將自己打開,切勿成日話私穩權,這樣落去盞大家唔開心。
作者: yiko    時間: 2009-3-26 09:52

你可以直接同你亞媽話你唔鍾意佢偷睇, 如果佢想睇可以直接問你攞..
有時爸母咁做都係怕你學壞..                                                                                                                                                                                                                       
作者: 來尋桃花    時間: 2009-3-26 15:14

改密碼就ok
作者: 張君雅    時間: 2009-3-26 17:11

佢:「我係你呀媽..點解無權睇....」
我亞媽都有咁講過, 我真係好憎!!!
唯有自己小心d lor...
d野鎖d, sms睇完delete 佢....
再唔係~睇返佢d野, 再同佢講, 「我係你個仔..點解無權睇....」                                                                                                                                                                                                                       
作者: 咖啡奶茶    時間: 2009-3-26 17:33

其實我無收收埋埋...
之前我第2個FD吹下水咁..
佢屈我拍拖,,我好心解釋左1次..
再講埋..表示左吾鍾意佢咁做...
平時再電話跟身...
今次有d意外..電話無跟身1日..
佢就咁做
作者: 一個老麥    時間: 2009-3-26 20:22

請你唔好將佢地母子間既問題加深............改咗密碼絕對解决唔到佢地問題  只會令佢呀媽仲擔心
作者: 一個老麥    時間: 2009-3-26 20:36

平心靜氣同你媽咪傾吓  因為佢唔清楚你既私生活先咁緊張  你都有睇電視架  d學生又吸毒又墯胎 開片詳野都齊  做父母擔心好出奇咩  平時有冇同你呀媽傾吓計 講吓你既生活 朋友 興趣 心事咁  唔好比佢地估估吓咁  情況就會改善  仲可以改善大家關係  考慮吓我既意見....ok
作者: Yanomi    時間: 2009-3-26 22:08

d呀媽係咁,我都唔鐘意..唉

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0