標題: 中化listening 原來響youtube 有段video 一模一樣! [打印本頁]

作者: 難忘污點    時間: 2009-3-29 04:23     標題: 中化listening 原來響youtube 有段video 一模一樣!

http://www.youtube.com/watch?v=YB6H4-TJsqA&feature=related
o的答案有晒響入面 (不想影響考試心情者請不要click)
我本人覺得對o的無睇過既人好唔公平!

我覺得考評局唔應該響網上面真接copy o的料出黎出題目   因為一定有人睇過or 有人無睇過.....

本人今年都係al 考生   對考評局禁樣出卷真係好失望~
作者: YanChu    時間: 2009-3-29 04:34

故勿論公唔公平(我考前冇睇過的)
但後來睇番,依大約50分鐘既辯論都幾發人心省
究竟咩係道德,有冇真係所謂既道德標準,好值得我地去重新批判下
作者: goway    時間: 2009-3-29 05:09

雖然考試局咁樣照住人地個節目咁出好似有點兒過份
但其實呢個係一段好有意義既辯論
不過係辯論既後段越黎越流於情緒化
如果唔係我認為討論既較果會更加好
作者: 難忘污點    時間: 2009-3-29 05:51

我覺得睇過呢套研討會既人響答題方面會有著數!
作者: 翠翠    時間: 2009-3-29 06:49

雖然係對果D聽過既人有著數 但根本冇人知道會出果段野 正常人睇完都唔會背左內容嫁啦
更何況出題既內容本來就唔係乜野機密 閱讀篇章裡面D文章都有可能有人睇過 唔通咁又有得投訴咩?

最多只能講 果D睇完段片仲要記住內容既人真係好得閒 抵佢地高分囉!
作者: 難忘污點    時間: 2009-3-29 07:19

唔會記都會有印象
太多問題係關於呢段video 啦!

大家可以post 上facebook forward 出去
作者: 翠翠    時間: 2009-3-29 07:28

首先講清楚 我冇睇過段片
但有人睇過又點呢 都話左出題內容本來就係平時都"有機會"同埋"可以"接觸到既材料
只能夠講人地好彩有睇過 但我地唔好彩冇睇過姐

同埋 唔好哂時間投訴啦 你地以為EAA會SO你 取消呢科成績? 咪傻啦...
作者: 威威    時間: 2009-3-29 07:35

UE section C年年都用報紙文章啦
作者: 經驗多    時間: 2009-3-29 07:39

影響不大~
因為今次主要唔係難在聽內容,
而係難在模稜兩可既4式答案....唉....
(可能係我能力未到.... )

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0