標題: 對與錯..(唔該睇清楚個P0講咩先至好回p0) [打印本頁]

作者: Cher_P    時間: 2009-3-29 06:09     標題: 對與錯..(唔該睇清楚個P0講咩先至好回p0)

我, 老婆同個4個月大既囡...依家係同我老豆同我細佬住既
我最近2個月失業...最近先申請綜援
星期一果日去左申請食物銀行...果度都即日就批左
每個星期都有得拎食物...不過d食物只夠我同我老婆一個星期食用

[因為我申請果陣只係寫我, 我老婆, 我個囡....同埋我老豆有自己名下既電費,
            仲有我細佬係唔算同我同一個家庭..所以唔可以幫我老豆同細佬申請]

琴晚, 我老豆拎左我食物銀行比我果d麵黎煮, 等佢第日可以拎番工食...
但係佢又冇同我講就甘煮左就算

我第日起身打比佢...問佢做咩煮左我d麵
佢冇同我講聱話煮左我個麵...仲係到鬧我
佢同我講:

我係你邊個呀...煮你兩個麵你都同我計...

我同佢講...d麵係食物銀行批比我既...只夠2個人份量
點樣同你地一齊食...

跟住佢仲同我講...

你兩個月都冇拎家用番黎...我都冇同你計

最尾仲叫我唔好用佢d煤氣wo

我都有同佢講過...你冇野食既...可以搵家庭服務中心d社工...佢地會幫你喇
如果佢要申請食物銀行...落去搵社工點先申請到...
佢又唔聽...甘我都冇計

你地講下...我地兩個邊個岩喇

唔該..你地睇清楚先好話人呀..

姐係個老豆叫個仔去借錢就岩

個仔就錯曬?

呢件事唔可以拿其他野黎講囉..唔該

我重新講一次...

你地唔好起到講第2d話題..

唔該睇清楚個p0講咩先至好話人..

唔好睇到人地回應..就以為係我地錯呀..

唔識睇字就返屋企讀多幾年書喇..

唔係唔想搵野做..搵過冇人請..冇解嫁..!
作者: hiyo    時間: 2009-3-29 07:40

點解呢個世界會有你呢D垃圾既存在?你老豆養左你咁多年 到你成家立室 食你2包面姐?你都要突登打電話去問佢?第時如果你食左你個女買既野 已佢又係咁對你 你會點                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
作者: sinHome    時間: 2009-3-29 07:56

有手有腳唔搵嘢做???!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: Cher_P    時間: 2009-3-29 10:46

我想講我老豆冇養過我...甘多年黎都係我呀媽養我

書..我讀到中三我老豆唔比我讀...佢都冇供書教學我喇

我老豆之前迫我同財仔借萬5蚊比佢...我都冇同佢計

錢就比佢呀...我一個仙都冇用過...還就要我自己一個人還
作者: 小兄弟    時間: 2009-3-29 19:12

我明白, 世上都真系有d老豆系咁賤的, 咁你仲同佢住? 諗辦法走啦! 你都唔細啦,可以自立了啦
作者: 配角1    時間: 2009-3-29 22:58

樓主,你玩到呢度,你噚日係discuss度家事討論區度玩,比我踢爆咗,原來去咗呢度。

乜你咁懶GA,兩張帖一模一樣,改都唔改吓,不過這邊好似少D人,冇果邊咁虛冚。

貼條LINK比大家睇吓:http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9347535&extra=page%3D2
作者: LV5956    時間: 2009-3-30 14:10

嘩!樓主你兩公婆真係極品

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0