標題: 十二三年前, 細過去尖沙咀tomlee [打印本頁]

作者: 樂樂    時間: 2009-3-29 15:15     標題: 十二三年前, 細過去尖沙咀tomlee

記吾記得細過去尖咀tomlee 有無法覺 D 職員staff , 太導嚴重欠佳,

每位staff , 眼神好兇,又番白眼,  當正自己屋企,

請問各位師兄有無經歷過,
作者: missFish    時間: 2009-3-29 18:02

發覺

態度

反白眼

認字特警
作者: Jonjo    時間: 2009-3-29 18:58

我無咁既經歷咼
去襯都好好人
不過屯門個間既服務態度又係差左d既...

我十二、三年前仲讀緊幼稚園
作者: 唔算化    時間: 2009-3-29 19:14

E+ 都係, 某d staff 淨sell 外國人-.-
作者: CARR    時間: 2009-3-29 21:39

12,3年後都係咁啦, 多9餘  哈哈
作者: 吾係小魚    時間: 2009-3-29 22:26

+1
呀強而家唔 sell 結他

另外新d果個都 okay, 已經好過尖咀果d
作者: 小晴娃娃    時間: 2009-3-29 22:41

你果然係勁
作者: kkgg    時間: 2009-3-30 00:27

通利琴行~正一xx~狗眼看人低~冇專業知識~                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
作者: 包搞店    時間: 2009-3-30 00:30

荃灣有同尖咀有得比~x)
作者: 小肥姐    時間: 2009-3-30 00:56

其實好多sales都態度好好, 灣仔, 尖沙咀, 銅鑼灣, 遇過不少又有禮貎, 又有耐性的sales.  

將心比心, 人地都係打份工.  你客客氣氣唔好抱住客人大Q晒的心態去問嘢試嘢, 對方亦唔會無端端俾面色你睇.

sales總有乞人憎的, 但唔係只在通利才有吧.  去百老滙, 咪一樣好多只有心機做大陸客的sales, 有乜好投訴.  

sales靠生意額來搏表現, 唔係靠幾多人問嘢試嘢嘛!  

有錢買嘢, 仲要係買得多又爽手, 幾時到啲sales俾面色你睇.  

成日去混吉, 問完又冇幫襯, 調轉自己係sales都會黑面啦!

仲有樣嘢, 通利啲sales有啲都係騎牛揾馬, 根本唔尊重自己份工, 隨時預咗唔做, 呢啲人, 你避開佢地就得.  

總之, 去到買嘢, 通利又好, 邊度都好, 真係買嘢唔係混吉嘅, 如果個sales黑口黑臉, 就大大聲講 "唔該我想揾第二個來serve我, 或者叫你經理出來."  盡情行使客戶的權利.  而唔係上論壇吐苦水.  

講番十幾年前, 情況也一樣, 有一班相熟sales服務態度OK, 也由得我試嘢沒有黑面的.
作者: Kcal    時間: 2009-3-30 01:01

一定support
作者: 阿古    時間: 2009-3-30 02:26

叫阿ka check乜佢都會即刻同你做,有野唔明問佢地,又好樂意答你,
呢d sales去邊度搵                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0