標題: The Last Remnant 新手問題 [打印本頁]

作者: 狐狸    時間: 2009-4-25 00:28     標題: The Last Remnant 新手問題

唔好意思,小弟剛玩,有D問題見完討論區都唔係好明,希望有師兄解答一下,thx

1. 在戰斗中,幾時先可以使用回復道具或魔法?點解有時比我用,有時又唔比用?
2. 點解每次開始戰斗時,比選用的技能次次都唔同?
3. 戰斗完後,有角色想要物品,牠們要來做什麼?唔比佢有冇影向?
4. 點樣加多D用兵及團隊數量?
5. 請返來的leader 勁D定係,主要角色勁D (後期)?

問題是多了一點
作者: 狐狸    時間: 2009-4-26 23:48

唔該曬師兄, 指令係隨機,真係有點難攪.....
仲想問一問,戰斗中咀咒呢類野係咪冇得解嫁?琴晚打隻大鳥,死了N次  

回復隊, 都有整.(得一個人的隊伍hehe), 但係一開始戰斗時,D指令係都要我埋去打,想企定定等用回血都唔得,結果一埋去隻雀度>>中咀咒>>等死。                                                                                                                                                                                                                                                                               
作者: 狐狸    時間: 2009-5-1 23:18

又有問題la, 個RB 係點計的,係咪每次戰斗完右上角果個?見佢有時四十幾有時就三十幾咁,點解?
黑洞<<,係咩來,睇左D文話係團技,唔係好明,點樣出嫁?
而家打到鷲之巢。
作者: 狐狸    時間: 2009-5-2 01:24

thx 曬
作者: 狐狸    時間: 2009-5-2 21:19

又有問題了師兄
一team 裡面,放了三個識用回復的方色,點解選擇用法術時多數係頭一個用,其餘果兩個就待機或攻擊....
琴晚係濕原,打條白龍(會冰火果條, 其實可以行快D唔駛打,真係屎忽恨,林住wa 白龍禾,打死隻野可能有好野分 ), 結果又死左N次。
林住放多D回復系入team, 唔知係自己屎,比隻野打到 400/4200 咁,林住有三個識回血的唔會怕,點知選單時得一個能出回復......最後又係死....所以想請教一下。thx

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0