標題: 邊3個/隊音樂人你最喜歡~~ [打印本頁]

作者: 我愛我愛    時間: 2009-2-3 10:04     標題: 邊3個/隊音樂人你最喜歡~~

如果排名分1,2,3
本人比較喜歡一d band

首選最鍾意最鍾意既係Green Day
由04開始鍾意..就係一首American Idiot開始
隊員入面我較為喜歡Tre Cool...因為佢真係好有趣..
而我最鍾意GD既歌就係Basket Case..

第2我會選擇已經解散左既Busted
可能無咩人知佢地既存在
而知道佢地又未必鍾意個種style
但我聽過首what i go to school for之後開始喜歡
而最鍾意既成員係james....因為我覺得佢唱歌把聲仲好過主音

第3我會聽The Click Five
The Click Five 上年黎過HK開Concert
但我要考試既關係所以無去睇到
唉....咁就錯過左一次機會...
首先接觸TC5既第一首歌係Jenny...呢一首歌真係...好正!!
係我既音樂世界可以話聽極都唔厭
最喜歡既成員係Kyle....勝在夠靚仔  

以上只係個人意見姐~~
一齊討論下你心目中既頭三位!!!
作者: 趕到死    時間: 2009-2-3 11:05

講Band先...

1. Blondie

七十年代 Punk Rock/New Wave band, 但有玩過 Raggae, Hiphop, Blues, Disco, R&B......

個Band夾得非常好, 好有氣氛, (今日仍在巡迴演出)
主音 Debbie Harry 又靚女, 衣著又有品味 (佢同 Andy warhol 係好朋友, 我頭像就係 Andy 整既 Debbie).

2. Public Enemy

最著名的 Hardcore Rap Crew, 直接的 Rap 出社會問題, Chunky D 作詞好正, Flav Flavor 又識搞氣氛...

3. N.W.A.

作者: lovebaby    時間: 2009-2-3 11:08

我也是這樣想
作者: 小琪    時間: 2009-2-3 11:46

L'Ame Immortelle
這隊band的style 是gothic... 而且gothic味道好重。
音樂歌聲都好華麗.... 我最鐘意~

korn
第2最愛~ metal band from us.
開始聽就覺得太嘈(那時我岩岩先聽metal)
但再聽就覺得嘈得黎又隆重...正合我意...

Marilyn Manson
又是gothic的表表者之一....(因為mr.manson本人愛wear gothic野)
但是說他們的metal band比較好...歌曲style多是metal多
作者: 五樓專家    時間: 2009-2-3 12:08

最鍾意當然係
1.Linkin Park
兩個主音都唱得好正!!一聽就比佢地把聲吸引
2.Nickelback
因為睇左Far Away個mv而鍾意
3.The Beatles
唔洗多講啦
作者: 不值藝術    時間: 2009-2-3 14:22

個女人好似Duffy
作者: 不值一提    時間: 2009-2-3 15:08

1.backstreet boys
  無可否認,他們真系有實力!
2.marilyn manson
  瘋狂!佢地既音樂太吸引我!
3.Britney Spears/Justin Timberlake/Beyonce
  3個都好鍾意,,選唔到!只好全部都列曬出黎!
作者: 小熊貓    時間: 2009-2-3 15:10

=,=
作者: 十二金牌    時間: 2009-2-3 15:22

Brothers Four

U2

S Club 7

作者: disuki    時間: 2009-2-3 16:52

1. Yellowcard

2.Fall out boy

3.My Chemical Romance

作者: Teeny    時間: 2009-2-3 17:24

ashlee simpson

three days grace

evanescence

作者: 紅moon    時間: 2009-2-3 18:44

1. Britney Spears

2. pussycat dolls

3. lady gaga/xtina

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0