標題: 你最喜愛的電腦喇叭型號是(2.0 & 2.1聲道)? [打印本頁]

作者: 7喜快活    時間: 2009-2-5 16:15     標題: 你最喜愛的電腦喇叭型號是(2.0 & 2.1聲道)?

如題,坊間有不少知名牌子的電腦喇叭選擇,

如JBL,Altec lansing,Divoom,Edifier,creative....等等

其中你們最喜愛的哪一款呢(2.0 & 2.1聲道)?
作者: songHappy    時間: 2009-2-5 17:13

7.1 我而家用緊5.1 JA
作者: SOgigi    時間: 2009-2-5 17:26

5.1  
我都想用,不過空間淺窄,唔想d線飛黎飛去
如果有無線5.1聲道都會玩既
作者: 2529578    時間: 2009-2-5 17:30

有~~~~~~HiFi無線5.1
作者: 小糖qq    時間: 2009-2-5 17:44

我就剛剛買左Altec lansing既2.1喇叭~~~
以前用開2.0,最近屋企清左好多垃圾,終於有地方放subwoofer啦
呢個牌子d聲好好,多左個subwoofer係唔同d~~
作者: 小狂人    時間: 2009-2-5 18:40

用緊logitech g51,後置有d問題,換返舊的philips mms460喇叭,如果依家換speaker會買nuforce icon因可自己配喇叭(hifi的,自己又有d多咗出來),d聲應會好過一般pc speaker掛~
作者: hereMe    時間: 2009-2-5 20:01

自己找d二手hifi 喇叭同擴音機 去組合~~
好似我咁~~

都唔會話好貴~~但可能要慢慢等下先有好的出現~~

作者: 紫色招牌    時間: 2009-2-5 21:29

要靚聲駁hi-fi真係唔錯,音域豐富又(fun)得
作者: secret    時間: 2009-2-5 21:55

用緊altec lansing fx6021, 想換yamaha hs80m
作者: mojo    時間: 2009-2-5 22:09

EDIFIER MI350, 低音準, 其他都OK  (2.1)

歡迎光臨 UFunFun 討論區 (http://www.ufunfun.com/) Powered by Discuz! 6.0.0