發新話題

3月尾出發~關西賞櫻 - 行程指教=)

3月尾出發~關西賞櫻 - 行程指教=)

第1次去關西...第1次去賞櫻...第2次到日本自由行...
請指教以下行程...仲有少少問題既...

Day 1() 28/3
預計12:00 落機> 大阪市內行街 > 道頓堀Dinner

Day 2() 29/3
環球影城

Q2. 星期日去會唔會特別多人呢?

Day 3() 30/3
(Grandberry) > 杯面館 >  海遊館 > 大阪萬博公園 > 心齋橋
(買海遊館阪急版1pass<2800yen>連海遊館入場票)
Q3. 我打算買海遊館阪急版PASS...我想問如果由杯面館經<大阪モノレール>大阪萬博公園, 呢張PASS 包唔包埋呢程呢?
Q4. 行程次序會唔會好怪呢?
Day 4() 31/3
(Grandberry) > 大阪城公園(預半日) > 通天閣 > 梅田~空中展望台(22:30 關門) > 道頓崛(道頓崛極樂商品街(23:00 關門)...等)
(1DAY大阪周遊卡<2000yen>)
Q5. 為左用盡張PASS...所以咁PLAN...次序會唔會有D 怪呢?因為想0係空中展望台度睇日落..
Day 5() 1/4
京都 (清水寺, 八阪神社, 哲學之道等地方)
(用京都巴士1日乘車卡<500yen>)
Detail未諗...
Q6. 仲有冇其他神寺OR地方係必去賞櫻0既好地方呢?
Day 6() 2/4
奈良 > 神戶
Detail未諗...
Q7. 想去神戶睇日落...除上港灣塔之外..仲有咩好地方介紹呢?
Q8. 神戶其實主要想去試神戶牛...你地有冇好介紹呢?

Day 7() 3/4
京都 (嵐山, 金閣寺, 二條城…)
Detail未諗...
Q9. 嵯峨野小火車係唔係要預早買定車票呢? 坐左面定右面多野睇D呢?

Day 8() 4/4
Rinku Premium Outlet >14:00

其實以上行程都係為左就返開花日子之後幾日去賞櫻..
每日都可以互調日期...要睇到時開花期係點先決定....
京都果2日未詳細睇....暫時PLAN左先...(之後可能又有問題.. )

唔該哂... 各位隨便俾俾意見我呀..thankssssssssss

----------------------------------

另加問題....

- 予約grandberry士多啤梨放題....
  係咪是但[住所]果度冇其他揀...係咪是但入一個可以喇?
  [電話番號]果度..我入852頭...佢唔俾既....
  點解呢?

- Day 3 OR DAY 4加插 士多啤梨放題(早上)個行程比較好d呢??

另外...如果
Day 4
係早上加多個行程
Grandberry 士多啤梨放題 > 大阪城公園 > 通天閣 > 梅田~空中展望台(22:30 關門) > 道頓崛(道頓崛極樂商品街(23:00 關門)...等)

OR

Day 3 加插士多啤梨放題呢個行程好d呢?

Grandberry 士多啤梨放題>海遊館 > 杯面館 > 大阪萬博公園 > 心齋橋

因為上網睇間士多啤梨園星期一唔開...如果係Day 3既行程好d...呢2日可以會調轉...

------------

仲有我想問...我上grandberry果web予約呢..
係咪是但[住所]果度冇其他揀...係咪是但入一個可以喇?
[電話番號]果度..我入852頭...佢唔俾既....

點解呢?

發新話題
最近訪問的版塊